Hlávkové zelí se zakysanou smetanou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.08.2013 Publikoval(a) (577)
Rubrika: Přílohy

Máte rádi kysané zelí? Moje rodina je miluje. Místo kysaného zelí jsem zvolila sladké zelí. Opravdu není větší dobrota.

Suroviny:

1 hlávka zelí, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100 ml smetany ke šlehání, 100 g zakysané smetany, drcený kmín.

Postup:

Hlávku zbavíme vrchních listů, spaříme horkou vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a sůl, vaříme doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, orestujeme dozlatova, zahustíme hladkou moukou, vmícháme do uvařeného zelí, provaříme cca 10 minut, dochutíme octem, cukrem, zjemníme šlehačkou a zakysanou smetanou. Podáváme s pečeným masem a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

 

Leave a Reply

MojeGalanterka