Jáhlový nákyp s višněmi

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

15.11.2015 Publikoval(a) (576)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Suroviny:

2 hrnky jáhel, 1 hrnek rýže, 1200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, sůl, 3 žloutky, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce másla, kompotované višně, mletá skořice, špetka kardamomu, 3 bílky.

Postup:

Jáhly a rýži si spaříme, vanilkový lusk si podélně rozřízneme a přidáme ke směsi rýže a jáhel. Vaříme v mléce doměkka, asi 45 minut. Mléko postupně doléváme, osolíme. Necháme vychladnout.

Mezitím si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem do pěny go to this web-site.

Zapékací misku vytřeme tukem, směs jáhel a žloutků s cukrem smícháme, přidáme bílky ušlehané dotuha. Vanilkový lusk odstraníme. Směs rozetřeme do zapékací misky, poklademe kompotovanými višněmi, nakonec dáme vrstvu jáhel a rýže. Pocukrujeme, posypeme skořicí a kardamomem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

 

Leave a Reply

MojeGalanterka