výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pohankový nákyp s ovocem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

19.10.2013 Publikoval(a) (475)
Rubrika: Ovoce | zelenina, Vaříme dětem

Suroviny:

200 g pohanky, 100 g hrušek, 100 g jablek, 120 g másla, skořice, cukr.

Postup:

Umytou a nabobtnalou pohanku dáme do mísy vymaštěné máslem a vrstvíme ji v tenčích vrstvách spolu s ovocem ochuceným cukrem a skořicí. Poslední vrstvu ponecháme z pohanky, polijeme máslem a dáme do trouby zapéct. Použít lze ovoce dle sezóny i chuti.

Líbí se vám tento příspěvek?
Podpořte autora kliknutím na odkaz "To se mi líbí" »

Přečtěte si také:

  • Krupicová kaše s třešněmiKrupicová kaše s třešněmi Suroviny: 1 l mléka, 2 lžíce cukru, 120 g dětské krupičky, 500 g třešní, sůl, citrón Suroviny na krém: 350 ml mléka, ½ balíčku vanilkového pudinku, 1 lžíce cukru, 1 žloutek Postup: Z mléka, cukru, soli a dětské krupičky uvaříme […]
  • Jak udělat chutný třešňový džem?Jak udělat chutný třešňový džem? Džemy vyrábíme z čerstvého upraveného ovoce svařením s cukrem za přidání pektinových látek na rosolovitou konsistenci. Džemy mají přirozenou kusovitost ovoce oproti marmeládám. Ovoce musí být pekně vybarvené a dozrálé. Přezrálé ovoce […]
  • Krémová brokolicová polévka s cizrnouKrémová brokolicová polévka s cizrnou Suroviny: ½ brokolice, 1 brambor, 1 mrkev, 100 cizrny, kousek celeru, 1 cibule, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, 100 ml smetany, 2 lžíce olivového oleje Postup: Cizrnu si večer namočíme do studené vody a necháme ji přes noc. […]
  • Marinované zelíMarinované zelí Suroviny: 10 kg zelí, 3 l vody, 1 1/4 l octa, 20 dkg soli, 50 ks umělého sladidla, pyrosiřičitan draselný, 8 velkých cibulí. Postup: Zelí zbavíme vrchních listů, nastrouhané. Vodu, sůl, sladidlo svaříme, necháme vychladnout. Přidáme […]
  • Marmeláda z černého rybízuMarmeláda z černého rybízu Letní měsíce mají v sobě neskutečné kouzlo v podobě čerstvého ovoce jako jsou jahody, třešně, višně, meruňky, maliny, ostružiny, ale i rybíz. Čas nám opravdu rychle letí a než se nadějeme, tak je tu podzim. Každá správná hospodyňka by pro […]
  • Nutela ze švestekNutela ze švestek Suroviny: 2000 g vypeckovaných švestek, 300 g cukru krystalu, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 2 vanilkové pudingové prášky, 1 lžička kyseliny citrónové. Postup: Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce a povaříme. Necháme […]
 

Napsat komentář