výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Vejce plněná bylinkovým krémem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

25.03.2016 Publikoval(a) (681)
Rubrika: Pokrmy z vajec, Velikonoční recepty

K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale i když Vám třeba přijde návštěva. Ta určitě ocení výbornou chuť. U nás mají tyto vejce vždy úspěch. Co k tomu vlastně potřebujete?

Suroviny:

10 vajec, 5 lžic majonézy, sůl, mletý pepř, trochu drceného kmínu,1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce zakysané smetany, čerstvé bylinky – bazalka, petržel, řeřicha, kopr, co máte rádi a co je k dispozici, cherry rajčátka a papriku na ozdobení.

Postup:

Uvaříme si vejce, oloupeme, osušíme. Vejce rozpulte. Žloutky vyndejte a vložte do misky, přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, osolte, opepřte, a nakonec dejte trošku drceného kmínu. Utřete do jemného krému. Nakonec vmíchejte nasekané bylinky. Záleží, jaké máte rádi. Náplň dejte do igelitového nebo cukrářského sáčku a nastříkejte do vaječných bílků. Dozdobte cherry rajčátky, paprikou. Je to výborné.

 

Tento recept  najdete v novém Velikonočním speciálu, který si můžete zdarma stáhnout zde: http://www.nasebatole.cz/?page_id=4497

 

Líbí se vám tento příspěvek?
Podpořte autora kliknutím na odkaz "To se mi líbí" »

Přečtěte si také:

  • Nejlevnější outfit :-)Nejlevnější outfit 🙂 Skvělý outfit do 500 Kč! Proč utrácet více? 🙂 Máme přece šikovné ruce! 🙂 Zdroj: www.potvor.cz   Můj nákup: Pánské rifle-nadměrná velikost 48, ZLEVNĚNO na 139 Kč v Kiku Dámské pruhované tričko, […]
  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • MinimazanceMinimazance K Velikonocům bezesporu patří mazance. Ráda bych Vám představila recept na malé mazance. Ocení ho jistě děti i Vám budou moc chutnat. Pojďte se tedy inspirovat. Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový […]
  • Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkamiVepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami Stále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi. Suroviny: 500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, […]
  • MazanecMazanec Víte něco z historie o pečení mazance? Mazanec je u nás nejstarším velikonočním pečivem a byl původně bez cukru. Peče se ze stejného těsta jako vánočka. Pekl se vždy na Bílou sobotu spolu s beránky. Záleželo pro koho byl mazanec určen, […]
  • VelikonoceVelikonoce Jak dlouho a proč se vlastně slaví Velikonoce? Jaké církevní zvyky a zvyklosti jsou s nimi spojeny? Jak našim předkům běžel čas od masopustu až k Božímu hodu velikonočnímu a především k pomlázce o Velikonočním pondělí? Z pestrého obsahu […]
 

Napsat komentář