Flanderský koláč s ovocem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

08.01.2012 Publikoval(a) (943)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Recepty

Suroviny:

250 g krupicového cukru, 4 vejce, 100 g oleje, 300 g polohrubé mouky, drobenka- kousek másla, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka skořice, 3 lžíce moučkového cukru. Máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu, ovoce- meruňky, švestky, jahody, rybíz.

Postup:

Cukr, žloutky a olej vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem, dle chuti a sezóny nebo podle toho, co máme v mrazničce. Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova v horké troubě.

Je to výborný, mnohokrát prověřený recept. Moc nám chutná a je to skvělá varianta dobrého moučníku, který je hned hotový a zároveň využijete suroviny, které máte doma vždy po ruce. Tak vyzkoušejte.

 

Leave a Reply

MojeGalanterka