Kapustový hrnec

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

03.01.2012 Publikoval(a) (1 191)
Rubrika: Vepřové

Tento recept mě naučila manželova maminka. Je moc dobrý a myslím si, že se bude líbit i vám.

Kapustu nemá dost lidí rádo a je to škoda. Pokud vyzkoušíte tento recept, bude vám zajistě chutnat a kapustu si zamilujete, tak jako já.

Suroviny:

1 menší kapusta, 500 g brambor, 500 g vepřového masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 200 g zakysané smetany, kmín, sůl, pepř, 1 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.

Postup:

Do titanového hrnce si dáme 2 lžíce olivového oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme ji dozlatova. Poté přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a dusíme do poloměkka, až maso krásně pustí šťávu. Při přípravě tohoto pokrmu musíme počítat s tím, že vše přidáváme do jednoho hrnce a aby byly všechny suroviny na závěr měkké, proto musíme vypozorovat čas, kdy je vhodné již přidat nadrobno nakrájenou kapustu, brambory atd. Je to o tom to vyzkoušet a příště už vám to půjde jako po másle.

Abych se vrátila k vlastnímu receptu. Maso dusíme tak 45 minut, vyzkoušíme, zda je už skoro měkké. Přidáme nadrobno nakrájenou kapustua dusíme dál, tak 20 min. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka. Nakonec osolíme, opepříme, dochutíme rozmačkanými stroužky česneku a zjemníme zakysanou smetanou, prohřejeme, zamícháme, již nevaříme. Dle chuti můžeme přidat ocet, ale není to podmínkou. Je to velice dobrý oběd. Možná se Vám bude zdát, že to není příliš vzhledné, jak je vše namícháné dohromady, ale ta chuť brambor, které se vaří ve šťávě z masa a kapusty je výborná. Vyzkoušejte. Přeji Vám všem dobrou chuť.

 

2 komentářů k “Kapustový hrnec

  1. Ivana

    Nemůžu si pomoct je to určitě dobrý recept,ale myslím si,že by neměl patřit do ZdravéVýživy.info kvůli tomu masu a té smetaně,ale přesto to zkusím….Z pozdravem paní která hubne celí život a nejde jí to:-((((((

    1. Lenka (autor)

      Ivano, děkuji za reakci. Toto je web o zdravé výživě, ale zároveň o vaření, takže tento recept sem určitě patří. Nic není jen černé a nic ani bílé. Smetana se dá použít odlehčená a maso lze použít nejen vepřové, ale i drubeží nebo krútí a hned je jiná. Toto je pouze inspirace. Děkuji za reakci. Zdraví Vás Lenka.

Leave a Reply

MojeGalanterka