Sterilovaný rajčatový protlak

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

01.09.2020 Publikoval(a) (624)
Rubrika: Ovoce | zelenina

Suroviny:

2 kg rajčat, 250 g jablek, 300 g cibule, 125 ml 8% octa, ½ lžičky mleté skořice, 25 g soli, trochu sladké papriky, 4 mleté hreřbíčky, 150 g cukru.

Postup:

Zralá rajčata omyjte, spolu s jablky, nakrájete na kousky. Přidejte oloupanou cibuli a vše rozvařte.

Přilijte ocet a 5 minut povařte. Směs prolisujte a dále vařte, přidejte cukr, sůl, koření a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Ke konci varu dochuťte podle potřeby solí, cukrem a octem. Horký kečup plňte do sklenic, uazvřete,. Sterilujte 20 minut při 90 stupních.

 

Leave a Reply

MojeGalanterka