Červenec 2015 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Skleněné kameny využijete nejen k výrobě šperků. Jaké pořídit?

28.07.2015 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Skleněné kameny lze použít k výrobě šperků, doplňků, k dozdobení oblečení, obuvi, k lepení na nejrůznější plochy a k řadě dalších věcí. Fantazii se meze nekladou. I vy rádi tvoříte a milujeme vše, co se blyští? Pak nesmíte rozhodně zapomenout na skleněné kameny, které mohou neskutečným způsobem povznést vaše výtvory.

Jak skleněné kameny vznikají?

Skleněné kameny jsou vyráběné výhradně ručně. Vznikají přetvarováním teplé homogenní skloviny ve speciálních, přesně tvarovaných formách. Tím je vytvářena napodobenina pravých kamenů. Ke zdokonalení skleněného efektu jsou určité části skleněných výlisků obrušovány, tím se dosáhne reálného vzhledu opracovaných drahých kamenů.
Celý článek »

Zvířata – velký sešit vystřihovánek

08.07.2015 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

zvirata-velky-sesit-vystrihovanekSpousta zábavy pro celou rodinu!

Máte rádi zvířata? Máte doma nůžky a lepidlo? Pak už vám stačí jen kousek fantazie a tímto sešitem vystřihovánek můžete vyrazit za velkým dobrodružstvím! Vyberte si, jestli dřív vybudujete statek se spoustou domácích zvířátek nebo se vypravíte na safari za těmi exotickými. Až vystřihnete a slepíte safari dům, selské stavení s králíkárnou, krmítko pro ptáčky, holubník i psí boudu a rozestavíte všechna zvířátka, zábava nekončí: kolem totiž číhá velké nebezpečí v podobě dravců a šelem! Dokážeš se postarat o svá zvířata?
Celý článek »

Tipy pro tvořivé děti aneb co a jak vyrobit

01.07.2015 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi

Někdy ani ty nejoblíbenější hračky nezaručí dětem zábavu na celé volné odpoledne. Víte, jaký je nejlepší trik proti nudě? Vlastnoručně vytvořit něco hezkého, originálního a třeba i užitečného. Pro všechny tvořivé děti máme připraveny jednoduché návody na výrobky z papíru, látek či domácích surovin. Vyrábět holky a kluci mohou například drobné dárky nebo nevšední doplňky.

Kdo nerad kreslí, může vystřihovat a lepit

Zdá se vám, že si školáci malování a kreslení užijí dosyta ve škole? Ukažte jim, že zajímavá výtvarná dílka mohou vzniknout i díky nůžkám, barevnému papíru, textiliím a lepidlu. Vystřihovat z papíru nebo látek lze cokoliv, od květin, přes stromky a domečky až po jednoduché postavy.
Celý článek »

MojeGalanterka