výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Šlehačkový hrnečkový beránek

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

25.03.2019 Publikoval(a) (964)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Velikonoční recepty

Suroviny:

1 a ½ čtvrtlitrového hrnečku polohrubé mouky, ¾ hrnku pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 prášek do pečiva, strouhaná citrónová kůra, máslo na vymaštění a mouka na vysypání formy,  cukr na posypání

Postup:

Pískový cukr a 5 žloutků utřeme do pěny, po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a strouhanou citrónovou kůru. Přilijeme smetanu a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z 5 bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na beránka. Upečeného beránka pocukrujeme.

Přečtěte si také:

  • Jak si vyrobit domácí klimatizaciJak si vyrobit domácí klimatizaci https://www.youtube.com/watch?v=HxSLbpAwibg
  • Velikonoční beránek z třeného těstaVelikonoční beránek z třeného těsta Chystáte se upéct velikonočního beránka? Máme zde pro Vás několik tipů, jak to zvládnout dokonale. Suroviny: 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 5 vajec, 240 g hladké nebo polohrubé mouky, 1/4 kypřicího prášku do pečiva, 1/2 citrónu. […]
  • Těstoviny, rýže a ještě mnohem víceTěstoviny, rýže a ještě mnohem více Kniha obsahuje více než 600 neodolatelných receptů na přípravu těstovin, rýže, rizot, noků, obilovin, polenty, polévek a dalších lahůdek, na jejichž skladbě je znát vliv italské kuchyně. Navíc ji doprovází přes 800 inspirativních […]
  • Odvaha – Diář 2016Odvaha – Diář 2016 Diář s citáty z děl nejoblíbenějšího autora naší doby Paula Coelha má tentokrát za hlavní téma „odvahu“ a obsahuje originální, půvabně vyjádřené a hluboce pravdivé myšlenky, které pronášejí postavy jeho četných románů, včetně toho […]
  • Těstoviny s masem a listovým špenátemTěstoviny s masem a listovým špenátem Suroviny: 500g vepřového masa nebo kuřecího, záleží, co máme doma, nám chutná oboje. 1 listový špenát, jedna cibule, 2 stroužky česneku, těstoviny- nejraději máme vřetena Mletý pepř, sůl, 100 g tvrdého sýra, může být i niva, trochu […]
  • Návod na háčkovaného medvídkaNávod na háčkovaného medvídka Potřebujeme: jakoukoliv bavlněnou přízi, háček, nůžky, knoflíčky na oči, výplň do hraček (PES kuličky), jehla Postup:  Hlava:  Uháčkujeme 6 KS do stahovacího očka. Do každého KS předchozí řady háčkujeme 2 KS (12 KS). Do […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka