Srpen 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Houbařské slavnosti

30.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Houby

Kdy: Pá 31. srpna 2012 – Ne 2. září 2012

Kde: Historické centrum města
Třeboň
Region Jihočeský
První zářijový víkend proběhnou již tradiční oblíbené „Houbařské slavnosti“, které oslaví nejen houby, ale i celý podzim jakožto čas sklizně a hojnosti. Proto všichni příznivci hub, dobrého jídla a pití, krajových obyčejů, kutilství, kulinářství, a dobré zábavy přijďte první zářiový víkend do Třeboně „houbovat“! Celý článek »

Výstava obrazů Kateřiny Vočkové

29.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Dne 14.9. v 17:30 hod. bude zahájena výstava s názvem „Rozmanitosti II“ malířky Kateřiny Vočkové. V prostorách knihovny obce Skrbeň se můžete těšit na olejové malby a kresby zátiší, koní a přírody. Pro veřejnost bude tato výstava přístupná dle otvírací doby knihovny: úterý: 17:00 – 20:00hod a ve čtvrtek: 14:00 – 17:00 hod. a to po dobu 3 týdnů. Celý článek »

Šijeme na panenky

28.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Kniha Šijeme na panenky je jedinečná publikace edice Šikovné ruce, která je určena pro všechny zručné milovníky štíhlých panenek. Naleznete zde přes čtyřicet jednoduchých střihů na tyto panenky, které zvládnou ušít i začátečníci. Každý model je vždy předveden přímo na panence, vedle něj je uveden pracovní postup šití a samozřejmě také nákres střihu s mírami. Střihové předlohy jsou buď ve skutečné velikosti, nebo v udaném měřítku a lze je Celý článek »

Dekorativní kolíčky

25.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Dekorace, Soutěže, Tvoření s dětmi

Potřeby: dřevěné kolíčky, moosgummi (pěnový papír A4 – nebo se dají pořídit přímo výřezy), oboustranná lepicí páska, permanentní fixy a ostaní dekorační drobnosti dle nápadu)

Postup: Z pěnového papíru vystříhneme konkretní tvar, jednodušší je použít přímo výřezy. Tvary můžeme před nalepením dodekorovat, fixem, kamínky, … Oboustrannou lepicí páskou připevňujeme postupně tvary a další věci, dle nápadů tvořitele.

Celý článek »

Velikonoční tvoření

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Soutěže, Tvoření s dětmi

K tomuto výtvoru potřebujeme – roličku od toaletního papíru, barevné papíry, nůžky lepidlo.

Roličku rozřízneme na půl, vystřihneme stejně široký pruh barevného paíru a oblepíme jím roličku. Z papíru vystřihneme kytičku a tou ozdobíme „stojánek“ na vajíčko. Celý článek »

Jarní dekorace

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Dekorace, Soutěže, Tvoření s dětmi

K tomuto výrobku potřebujeme : papírovou roličku od ubrousků ( alobalu apod.), barevné papíry, lepidlo, stuhu

Barevné papíry nastříháme na cca 3cm proužky a olepíme jimi roličku, poté vystřihneme 2 úzké dlouhé proužky, které nalepíme na barevnou roličku jen ve středu. Tyto pásky ozdobíme kytičkami, motýlky, též vystřižených z papíru. Celý článek »

Špachtličkové dekorace

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Dekorace, Soutěže

Doktorské špachtličky či dřevíčka od zmrzlin můžeme slepit a namalovat či pro větší děti zvolit obrácený postup, nejprve jednotlivá dřevíčka namalovat, následně slepit.

Dozdobit výtvor můžeme celou škálou dostupných dekorativních předmětů: glitry a posypy, kamínky, samolepky, fixy, ubrousky (decoupage), strukturovací pasty apod. Celý článek »

Ohebný panáček z vlny

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Soutěže, Tvoření s dětmi

Z papírové utěrky uděláme kuličku, kterou přebalíme papírovým ubrouskem či dalším kouskem papírové utěrky, přečnívající papír nevadí, použijeme jej jako výstuhu tělíčka.

Smotáme chlupaté drátky tak aby nám vznikly ruce, nohy a tělíčko na které upevníme připravenou hlavičku, přízí či provázkem.

Ruce a nohy je dobré nechat delší, na závěr přečnívající drátky můžeme zamotat a vytvořit tak dlaně a botičky. Celý článek »

Výroba domácího margarínu

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Pečeme, vaříme (video)

Celý článek »

Domácí nudle

24.08.2012 publikoval(a)  
Kategorie Pečeme, vaříme (video)

Podrobný postup výroby domácích nudlí na ručním strojku na nudle.

Celý článek »

MojeGalanterka