Září 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Workshop s ukázkami akvarelů

29.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Přijďte se podívat ve čvrtek 4.10.2012 od 14 – 17 hodin do městské knihovny Chodov na workshop Jitky Zajíčkové.


Celý článek »

Podzimní dekorace z různých přírodních materiálů

29.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Podzim se ohlásí draky na obloze, barevnými listy na stromech, červenými jablíčky, hrůzostrašně upravenými dýněmi, otrhanými strašáky i kvetoucími slunečnicemi. Zatímco přes den svítí teplé podzimní sluníčko, večer jsou to svíčky nebo lampiony. Výrobky z různých materiálů si pozvěte podzim i k vám domů.
Celý článek »

Batika

26.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Kniha nabízí zcela ojedinělý a neotřelý pohled do tajů voskové batiky a představí zájemcům nádhernou techniku zdobení voskem. Součástí knihy je stručné seznámení s historií a hlubokou symbolikou vzorů, doplněné autentickými fotografiemi, představení originálních materiálů a vzorů používaných při tvorbě původní Javánské batiky, rady, jak tyto materiály nahradit v našich podmínkách a podrobné pracovní postupy s množstvím postupových fotografií. V knize je i „odtajněno“ několik dosud nezveřejněných postupů a Celý článek »

Anatomie pro výtvarníky

24.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Anatomie pro výtvarníky je kniha vytvořená umělci pro umělce a představuje dynamický vizuální záznam základních charakteristik a tvůrčích možností ztvárnění lidského těla. Kniha obsahuje více než 200 ilustrací. Brož.., 208 str., 167 x 230 mm1 (amipa) Celý článek »

Vánoční dárky na poslední chvíli

22.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Štědrý večer se blíží, cukrový už provonilo celý barák a my pořád nemáme vánoční dárky? Každý rok stejná písnička. Lidé nechávají vánoční dárky na poslední chvíli přesto, že dobře vědí, že s blížícími se Vánoci budou obchody stále plnější a tlačenice v nich ukrutná. Je to zvláštní neponaučitelnost shánět originální vánoční dárky na poslední chvíli rok co rok. Dáno je to asi tím, že do poslední chvíle přemýšlíme, jaké vánoční dárky nakoupit a doufáme, že nás něco zčistajasna napadne. Ale ono nenapadne a pak stejně zoufale běháme po nákupákách jen abychom to měli hlavně z krku. A to není dobře, protože výběru vánočních dárků bychom měli věnovat pozornost. Jsou to přece vánoční dárky pro naše blízké, kterým jimi chceme udělat radost. Takže by to měli být originální vánoční dárky a jako takové mají potěšit. Těžko potěší dárek koupený ve spěchu a zoufalství jen proto, abych splnil povinnost.
Celý článek »

Zvolit dárky pro muže

22.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Chystáte se na narozeninovou oslavu a nevíte si rady čím podarovat oslavence? Není se čemu divit, ono vybrat originální dárek, který utkví v paměti a potěší, není vůbec jednoduché a snadné.

Dárky pro muže na oslavu

Znáte-li oslavence, s dárkem si jistě poradíte, ale pokud se jedná o osobu, kterou až tak neznáte, bude muset zapojit mozkové buňky. Na trhu je všeobecně spousty takříkajíc dárků univerzálních, ale které dárky pro muže to jsou? Muže jistě potěší dobrá láhev vína, měli by jsme alespoň však vědět, zdali oslavenec raději víno bílé, či červené. Mezi oblíbené dárky pro muže, které nikdy nezklamou, patří tzv. alkoholové dárky. Tyto dárky přinesou zábavu snad všem, nejenom oslavenci a mohou se ihned na oslavách vyzkoušet. Těmito dárky pro muže máte úspěch zaručen, vždy nadchnou, ale hlavně i pobaví. Mezi takovéto alkoholové dárky například patří alkoholová panáková ruleta, člověče napij se, alkoholové piškvorky apod. Jeli obdarovaný vyznavačem golfu, kupte mu alkoholový golf. Je obdarovaný abstinent ? nevadí, i pro abstinenty máme dárky všeho druhu, určitě ho potěší například polštář ve tvaru pivního sudu.
Celý článek »

Dárky pro muže i dárky pro ženy

22.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Je rozdíl v tom, kdy ženy kupuje dárky pro muže nebo muže kupují dárky pro ženy? Samozřejmě, že je a to v několika ohledech.

Dárky pro muže

Když ženy kupují dárky pro muže, vždy vše řádně promyslí a postupují uvážlivěji. Zvažují všechna pro a proti vytipovaných dárků pro muže, často se radí s přítelkyněmi. A většinou se jim podaří opatřit takové dárky pro muže, které v sobě spojují praktičnost a jistou míru atraktivity.
Celý článek »

Draci snadno a rychle

21.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Co mají had, indián a ryba společného? Umějí létat! Pokud byste chtěli něco namítat, brzy se přesvědčíte o opaku. V této knize najdete draky originálních i klasických tvarů, které se dají snadno vyrobit a zaručeně vzlétnou již při tom nejmenším závanu větru.
Celý článek »

Dětská řada barevných variant Primalex Plus

21.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Barvy, Dekorace

Vzorníky Primalex PLUS Barevný
jsou nově širší o dětskou řadu barevných variant

Kolekce odstínů PRIMALEX na míru dětským pokojíčkům

Při zařizování dětského pokojíčku hrají vedle výběru a rozmístění nábytku hlavní roli především barvy. Právě ony mají vliv na to, jak se tam bude dítě cítit a dokážou ovlivnit třeba i usínání. I když se říká, že fantazii se meze nekladou, do dětských pokojíčků patří především jemné pastelové odstíny. Pomocníkem při rozhodování je značka Primalex, která představila kolekci odstínů nátěru Primalex PLUS Barevný vhodných právě do dětských pokojíčků. V nabídce najdete Banánovou, Blankytnou, Fialkovou, Růžovou, Žlutou, Žlutozelenou a Smetanovou, tedy odstíny, které lze navíc snadno kombinovat. Celý článek »

Podzimní skládanky

19.09.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Podzim je ideální dobou k příjemnému posezení a společnému vyrábění doma. V této knize najdete pohádkové podzimní motivy pro malé i velké: líbezná veverka sbírající potravu, kočičky či muchomůrky nebo netopýry a veselá strašidýlka. Světýlka z dýně nebo barevné stolní lampy z lístků se zase postarají o útulnou atmosféru. Nejdůležitějším materiálem je barevný papír – měkký a tvrdý.Pomocí nůžek a lepidla to už zvládnete sami. Najdete zde poskládaná zvířátka či figurky z harmonik k postavení nebo zavěšení, ale také stolní lampy nebo bordury, které ozdobí stůl i okno. Motivy mohou být také vhodnými suvenýry nebo dárky. Celý článek »

MojeGalanterka