Září 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Originální tvoření pro malá i velká stvoření

23.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

originalni tvoreni pro mala i velka stvoreniTěší vás, když se můžete společně s vašimi ratolestmi věnovat tvůrčí činnosti? Hledáte nové nápady a inspiraci? Pak jistě oceníte pokračování úspěšného titulu Originální výtvarné nápady pro děti i rodiče. Ve zbrusu nové publikaci se naučíte další výtvarné techniky, budete opět pracovat s přírodními a běžně dostupnými materiály a hlavně zapojíte svou fantazii při výrobě nápaditých projektů. Už teď se můžete těšit na medvídka z ponožek, korálkovou girlandu či cinkací sluníčko z alobalu a cédéčka.

30 originálních projektů malé i velké šikuly:
Kouzelná zvířátka
Neobyčejná vajíčka
Nezbytné potřebnosti
Jedinečné dárečky
Poutavé dekorace Celý článek »

Můj první herbář

23.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

muj prvni herbarTento nádherně navržený herbář vás a vaše děti naučí rostliny nejen sbírat, ale i dobře znát. Je tak mimořádný, že se jeho překladu ujal přední český botanik Václav Větvička. Cílem všech, kdo se na vzniku herbáře podíleli, je nejen děti potěšit, ale také naučit rozeznávat a milovat bohatství naší přírody – červené vlčí máky na okraji pole, žluté pampelišky na louce či vonící heřmánek na okraji cesty. Nalezené poklady mohou děti vylisovat a do herbáře nalepit. Dozvědí se, jak rostliny žijí, jak se rozmnožují a šíří a kdo jsou jejich příbuzní.

Koupit zde: http://www.vasut.cz/rostliny/detail.asp?kniha=1214

Šalvějový čaj ke kloktání

23.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Připravujeme domácí medicíny

Bolí vás v těchto pošmourných dnech v krku? Nechoďte hned do lékárny a vyzkoušejte šalvěj.

Co k tomu budete potřebovat?

1 hrst čerstvých šalvějových listů, 500 ml studené vody. Přivedeme k varu, cca 5 minut vaříme, 10 minut louhujeme. Necháme vychladnout. Kloktáme 3 x denně. Je to jednoduchý recept na váš bolavý krk. Šalvěj pomůže i na bolavé zuby, při paradontóze a je výtečná i v kuchyni, do nádivek, vepřového, telecího masa.

Mrkvové mušličky plněné povidly

23.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Z tohoto množství připravíte asi 21 ks mušliček.

Podzimní čas přináší mnoho výtečného ovoce a zeleniny. Mrkev k ní bezesporu patří. Urodilo se Vám hodně mrkve? Vyzkoušejte mrkvové mušličky s povidly. Určitě Vám budou chutnat.

Suroviny:

200 g mrkve, 200 g másla, 300 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce mléka, 0.5 balíčku kypřícího prášku do pečiva, švestková povidla na náplň, 1 žloutek na potření. Celý článek »

Začínám si kreslit – s kocourkem

17.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

zacinam_si_kreslit_s_kocourkemNovinka pro malé šikuly! Rozvíjí výtvarné schopnosti a naučí vaše děti první slovíčka v cizím jazyce. Všechny obrázky jsou popsány krok za krokem a navíc jsou pojmenovány kromě češtiny i v angličtině, němčině a slovenštině. I během zábavy se děti mohou učit.
Celý článek »

Prázdniny s kouzelným deníkem

14.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

prazdniny_s_kouzelnym_denikemTaky sníte o tom, že se vaše tajná přání splní? Jsem Lena a můžu druhým plnit spoustu snů. Ptáte se, jak je to možné? Mám kouzelný zápisník, do kterého prostě napíšu, co si přejí ostatní, a… stane se. Teď navíc začínají konečně prázdniny a čeká nás skvělé dobrodružství. Jen můj zápisník najednou nefunguje, tak jak by měl. A to ho jen vzal Goethe, můj pes, na chvíli do tlamy. Jak se to mohlo stát? Chtěla bych splnit ještě tolik přání, a najednou nemůžu? S tím se rozhodně musí něco udělat!
Celý článek »

Cuketový nákyp se šunkou

11.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina

Suroviny:

400 g cukety, 2 vejce, sůl, pepř, oregano, majoránka, 3 rajčata, 250 g hrubé mouky, 200 g vepřové šunky, 2 stroužky česneku.

Postup:

Cuketu omyjeme, okrájíme, na robotu nasekáme na jemnou kaši, osolíme, opepříme, přidáme hrubou mouku, nakrájenou šunku, rajčata, 2 žloutky a dochutíme majoránkou, oreganem a utřeným česnekem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče, pečeme dozlatova. Podáváme teplé i za studena se zeleninovým salátem.

Korálkování – výroba šitých šperků

05.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

koralkovani_vyroba_sitych_sperkuKorálkování – nové postupy pro výrobu originálních šitých šperků s korálky. Zapojte svou fantazii a šikovné ruce a obohaťte svou šperkovnici o nové originální přírůstky. Naučte se základní techniku korálkových stehů a jak správně vybrat korálky, aby vznikl opravdu zajímavý a nápaditý vzor. Dvě desítky podrobných návodů na výrobu náušnic, náramků a náhrdelníků zároveň poslouží jako inspirace pro vaše vlastní nápady.
Celý článek »

Figurky z větviček

04.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

figurky z vetvicekZ větviček, dřevěných korálků, papíru, plyše, peříček a dalších materiálů vzniknou veselé originální figurky.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/figurky-z-vetvicek-x1220

Pravý podzim

02.09.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

pravy podzimV knize najdete rozmanité a pestré dekorace: ozdoby do oken a na dveře, roztomilé figurky – vše z přírodních materiálů, dřeva, vařeček a květináčů.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/pravy-podzim-x1193

MojeGalanterka