Ořechové trubičky

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

06.12.2012 Publikoval(a) (865)
Rubrika: Vánoční recepty

Vypracujeme těsto: 350 g hl. mouky, 150 g ml. cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g ml. ořechů, 1 lžíce kakaa.

Dáme do ledničky, druhý den vyválíme, nakrájíme obdélníčky 4x6cm. Navineme na kovové trubičky a upečeme.

Plníme máslovým krémem: utřeme 200 g másla, 200 g ml. cukru, a 1 lžíci rumu. Konce trubiček namáčíme do čokol. polevy.

Přečtěte si také:

  • Keramika pro začátečníkyKeramika pro začátečníky Keramika jednoduše a bez kruhu Už dlouho se chcete pustit do výroby vlastní keramiky, ale máte pocit, že k tomu potřebujete spoustu nástrojů, přístrojů, znalostí a keramickou dílnu se vším vybavením? Nechte se přesvědčit o tom, že […]
  • Sedlácký obrázekSedlácký obrázek Dnes málo dětí ví jak je to vlastně na poli. Tímto obrázkem jsme si to krásně předvedli. Co budeme potřebovat: tvrdý papír, odstřižky tapet, odstřižky barevných papírů, lepidlo, miska, voda, vykrajovací formička na těsto ve tvaru […]
  • Tvarohová buchta s borůvkamiTvarohová buchta s borůvkami Suroviny na buchtu: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka Suroviny na tvarohovou náplň: 500g tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 […]
  • Hrátky pro šikovné ruceHrátky pro šikovné ruce Kniha navazuje na úspěšný titul vydaný v roce 2011 – Výtvarné hrátky pro šikovné ručičky. Obsahuje přes padesát nápadů pro tvoření rodičů s dětmi, ale také pro ruční a výtvarné práce v prvních i druhých třídách základních škol. Uvedené […]
  • Prýmkování – Výroba textilních šperkůPrýmkování – Výroba textilních šperků Prýmkování - úplně nová technika výroby originálních textilních šperků! Stačí trocha šikovnosti a brzy obohatíte svou šperkovnici o více než dvě desítky nových originálních přírůstků v podobě náušnic, náramků, čelenek, prstenů, […]
  • Hovězí líčka na víněHovězí líčka na víně Hovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka