Září 2018 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovaného ježečka

Co budeme potřebovat: zbytky hnědé, béžové/bílé a oranžové příze pro háček síly cca 2.5-3mm, háček č. 2.5-3mm, polyesterové vlákno na vycpání (můžete použít z vyřazených hraček či pošltářů – nejdříve vyprat!) , jehlu s větším ouškem, knoflíčky na zdobení.

Začneme 6 ŘO, pevným okem uzavřít do kroužku.
1. řada: 2 ŘO + 17 DS do kroužku, PO do horní smyčky těch 2 ŘO ze začátku řady
2. řada: 2 ŘO + 1 DS do stejného oka, dále 2 DS do každého oka = 36 sloupků Celý článek »

Nutela ze švestek

05.09.2018 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina, Vaříme dětem

Suroviny:

2000 g vypeckovaných švestek, 300 g cukru krystalu, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 2 vanilkové pudingové prášky, 1 lžička kyseliny citrónové.

Postup:

Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce a povaříme. Necháme vychladnout, pomixujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr, kyselinu citrónovou, kakao a nakonec pudingové prášky. Důkladně promícháme, aby se nedělaly z pudingu hrudky. Provaříme asi 5 minut, plníme do malých skleniček, sterilizujeme 15 minut při 80 C.

Je to výtečná pomazánka pro malé, ale i velké mlsouny.

Foto: www.freepik.com

Podzimní číslo časopisu ONA VÍ a dva návody ZDARMA

04.09.2018 publikoval(a)  
Kategorie .Typ článku, PR

Rána s mlžným oparem, stromy plné barev a šustící listí – to nám přátelé začíná podzim. Nové trendy s vůní podzimní tvořivé nálady naleznete v novém čísle časopisu ONA VÍ.

Zářijové a říjnové číslo je plné kreativních nápadů na tvoření pro váš byt a dům. Z mnoha technik laděných do podzimních tónů si jistě vybere každá čtenářka.  Nezapomněli jsme ani na dětskou školní kolekcí – pletené svetříky i barevné „patchworkové“ doplňky. Ona ví najdete od 5. září 2018 na stáncích a ve vybraných trafikách.

Více informací a PŘEDPLATNÉ na sociální síti Magazín „Ona-ví“.

Jako ochutnávku exklusivně zde na stránce dva návody ZDARMA!

MojeGalanterka