Srpen 2019 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Podzimní číslo časopisu Ona ví



Rána s podzimním nádechem, mlhavý opar a zahrádky vybízí ke sklizni. Nic naplat, léto končí, ale přichází nové číslo kreativního časopisu Ona ví.

Celý článek »

Marmeláda z černého rybízu

09.08.2019 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina

rybizova marmeladaLetní měsíce mají v sobě neskutečné kouzlo v podobě čerstvého ovoce jako jsou jahody, třešně, višně, meruňky, maliny, ostružiny, ale i rybíz. Čas nám opravdu rychle letí a než se nadějeme, tak je tu podzim. Každá správná hospodyňka by pro svou rodinu měla tyto druhy ovoce uchovat i na zimní měsíce, kdy bude za okny řádit sněhová vánice. Jak na to? Ovoce lze zamrazit, udělat z něj dobrou marmeládu, sirup, zavařeninu, či výtečný koláč na neděli.

Nevíte, jak zpracovat černý rybíz? Co třeba vyzkoušet marmeládu, která bude dětem chutnat s bílým jogurtem a vy máte jasnou surovinu pro přípravu lineckého cukroví.

Rybíz je u nás nejrozšířenějším druhem drobného ovoce. Pěstujeme odrůdy červené, bílé a černé. V každé bobulce jsou až 2 mg vitamínu C, ale i řada dalších důležitých látek pro náš organismus. Lze jej kombinovat i s jiným ovocem – např. jahodami.

Dětem se může rybíz zdát kyselý, ale věřte, na jeho chuť určitě přijdou. Celý článek »

Růžičky z krepového papíru

05.08.2019 publikoval(a)  
Kategorie Papír, Tvoření s dětmi

Potřebují se: dvě barvy krepových papírů (růžová a vanilková), nůžky, kancelářský koník. Pokud budeme přišívat květiny na oblečení, tak i jehla a niť.

Při výrobě kytiček jsme využily: kruhových vystřihovánek (tzn. výchozí tvar je čtverec, který se přeloží na půl a pak ještě na půl – volný roh se odstřihne – (čímž vznikne -přimeřeně- pravidlené kolečko). Kolečko se ale nechá v poskladaném stavu (viz druhá fotografie), ještě jednou se přeloží a vystřihne se oblouček. Tak vznikne Celý článek »

Obrázek – držák sponek

04.08.2019 publikoval(a)  
Kategorie Dekorace

Pokud máte doma holčičku, určitě pořád řešíte, kam se poděly všechny sponky. Zkuste si vyrobit takovéhoto šikovného pomocníka. Celý článek »

MojeGalanterka