Říjen 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Skládaná přáníčka s překvapením

28.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

skladana pranicka s prekvapenimZnáte to. Chcete někomu poslat pozdrav, pogratulovat k narozeninám nebo k nějaké zvláštní události, někoho třeba jen rozveselit nebo pozvat na oběd a nemůžete sehnat vhodné přání? Hledáte nápady na veselá a osobitá přáníčka, která adresátovi zaručeně udělají radost? V knize najdete 15 nápadů na zajímavá přáníčka ať již k narozeninám, ke Dni matek, svatbě, anebo prostě jen tak. A navíc při otevření přáníčka se motiv změní a postará se o vtipný efekt! Vyzkoušejte to! Zaručeně to vyjde!

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/skladana-pranicka-s-prekvapenim-x1284

Španělské kuře

28.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž

Suroviny:

1 kuře, 200g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl.

Postup: Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme a dusíme. Až se šťáva vysmahne, podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nasekanou šunku nebo salám, porce opečeného kuřete a ještě pod pokličkou dodusíme doměkka. Podáváme s brambory.

Adventní kalendář

27.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

adventni kalendareMalé i velké adventní kalendáře rychle a snadno vyrobené pro celou rodinu. Originální barevné nápady z windowcolor, dřeva, papíru, květináčů a recyklovatelných materiálů. S mnoha tipy a triky, které zaručují pohodu a zábavu při vyrábění.Vyrobte si podle naší knížky zajímavý adventní kalendář nejen pro děti.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/adventni-kalendar-x1198

Pečené kuře s ranou zeleninou

27.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž

Suroviny: 1 kuře, sůl, 150g zeleniny (mrkev, celer, petržel, pórek), 2 lžíce oleje, 2 cibule

Postup: Kuře osolíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Kuře naplníme zeleninou, zašijeme a pečeme.

Nové vánoční nápady

26.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

nove vanocni napadyZpříjemněte si období adventu a vánočních svátků originálními dekoracemi a dárky z vlastní dílny. Vyzkoušejte si nejrůznější techniky od malování na sklo přes drátování a mozaiku až po odlévání svíček a podle názorných fotografických postupů si snadno vyrobte dvacítku projektů, mezi nimiž nechybí adventní kalendář, Mikuláš s čertem, ozdoby na stromeček ani PF. Uvidíte, že výsledek okouzlí každou návštěvu i obdarovaného!

O autorkách:

Pavla Šmikmátorová
Vystudovala Střední průmyslovou školu stavební v Brně. V současné době pracuje jako redaktorka časopisu pro děti Pojď si hrát a spolupracuje s časopisy Creative Amos a Golem, kam přispívá články o zajímavostech ze světa kreativní tvorby. Je autorkou knihy Nápady na podzim a zimu. Celý článek »

Dětské „minipizzy“

26.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi, Vaříme dětem

SSAM_8938uroviny:

1 balíček listového těsta, kečup na potření, 1 plechovka sterilizované kukuřice, žampiony, šunka, olivy, 2 vařená vajíčka, 1 Mozarella

Postup:

Listové těsto rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm, z které vykrajujeme kolečka (nebo v našem případě srdíčka). Vykrojená kolečka po celé ploše potřeme kečupem, a poté zdobíme dle chuti. Na dno položíme plátky vařeného vajíčka, posypeme nakrájenými žampiony, šunkou a olivami. Na závěr posypeme zrníčky kukuřice a nakrájenou Mozarellou. Hotové minipizzy položíme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.

Autor: Andrea Bátovská

Pomazánka ze smažených vajec

26.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Bez masa

Suroviny:

5 smažených vajec – dle počtu strávníků, 1 lžíce olivového oleje, sůl, 3 lžíce pomazánkového másla bez příchutě, zelenina – rajče, paprika, chléb, čerstvé bylinky.

Postup:

Na oleji osmažíme vejce, smícháme s pomazánkovým máslem. Mažeme na chléb, posypeme čerstvými bylinkami, podáváme s čerstvou zeleninou.

Soutěžte o knihy s Nakladatelstvím Fragmentem

25.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Soutěže

Termín trvání soutěže: do 11.11.2013
… poté bude vylosován jeden výherce, který správně odpoví na otázky.

Co je potřeba pro účast v soutěži?

  1. Přidejte se k fanouškům na www.facebook.com/vytvory.cz
    Potom sdílejte odkaz na soutěž (pomocí tlačítka „sdílet“)
  2. Otevřete si formulář a vyplňte uvedené úkoly …

Formulář pro vyplnění soutěžních úkolů:
klikněte zde a odpovězte na otázku


Celý článek »

Pohádkové VYBARVOVAČKY pro kluky a holky

23.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

pohadkove vybarvovacky pro kluky a holkyVybarvi si obrázky podle čísel! Pohádkové postavy a předměty jako kouzlem ožijí, jakmile je vymaluješ podle nápovědy. Za každým číslem se skrývá jedna barva. Podaří se ti odhalit jaká?
Celý článek »

Mezi zvířátky

19.10.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

mezi zviratkyVtipné motivy zvířátek s plastickými efekty. Od jednodušších po složitější s přesnými předlohami v originální velikosti.

Koupit zde:  http://www.anagramsro.cz/mezi-zviratky-x1211

MojeGalanterka