Listopad 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Dekorování papíru

17.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

dekorovani papiruV naší knize získáte mnoho námětů pro zdobení papíru klasickými grafickými technikami. Úvodem se dozvíte o historii výroby, druzích a zásadách práce s papírem. Na inspirativních projektech, jejichž výsledkem je vždy zajímavý a krásný výrobek, si vyzkoušíte techniky frotáže, tisku přírodninami, slepotisku, rezerváže studeným i horkým voskem, mramorování, sítotisku, šablonového tisku či barvení přírodními barvivy.
Autorka využívá tradičních grafických a malířských pomůcek a materiálů. Publikace je vhodná pro všechny, kdo rádi tvoří a experimentují s technikami. Inspiraci pro výuku v ní jistě najdou i učitelé výtvarné výchovy. Celý článek »

Brtníky

17.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Vánoční recepty

4 bílky, 250 g kryst. cukru šleháme v páře, přidáme 100 g kokosu, 100 g ml. ořechů. Dáme do pytlíku a na mastný papír děláme malé pusinky, které v troubě pomalu pečeme – sušíme. Slepujeme máslovým krémem na linecká kolečka, postříkáme čokoládou.

Pečeme s dětmi veselá zvířátka

17.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Slané pečivo, Tvoření s dětmi

Veselá.zvířátka2Potřebujeme:

1 listové těsto, 2 žloutky na potření, pár kuliček černého pepře, 1 sáček vyloupaných slunečnicových semínek, pečící papír, vykrajovátka

Postup:

Na pomoučeném vále vyválíme listové těsto na placku o výšce asi 3 mm. Vykrojíme jednotlivé druhy zvířátek, které přendáme na plech vyloženým pečícím papírem.  Zvířátka potřeme rozšlehanými žloutky, za pomoci kuliček černého pepře uděláme oči a jednotlivá tělíčka posypeme slunečnicovými semínky, které mírně vmáčkneme to těsta. V předem předehřáté troubě pečeme přibližně 15 až 20 minut.

Autor:

Andrea Bátovská

Módní návrhářka – více než 120 samolepek

05.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

modni_navrharka_vice_nez_120_samolepekStaň se módní návrhářkou! Elegantní, sportovní nebo jen tak na ven? Zapoj svou fantazii a vytvoř si vlastní módní kolekci. Navrhni originální modely pro každou příležitost.
Celý článek »

Háčkované papučky

05.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Háčkování, Jehlice, Textil

Háčkované papučky jako od babičky. Velké cca 27cm.

Fialová šála

05.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Háčkování, Jehlice, Textil

Fialkovo růžová šála. Dlouhá cca 230cm (měřeno bez třásní).

Palma

05.11.2013 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi

Některé děti jezdí v létě k moři. Při vzpomínkách na prázdniny vypráví co kde viděly za zvířata a rostliny. Z jednoho vyprávění vznikla i tato palma.

Co budeme potřebovat: 5 roliček od toaletního papíru, hnědá a zelená barva, lepidlo, štětec, nůžky

Jak budeme postupovat:

  • čtyři roličky natřeme zelenou barvou a necháme zaschnout
  • zbylou jednu roličku natřeme hnědou barvou, ta vytvoří kmen palmy
  • Celý článek »

MojeGalanterka