Prosinec 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Trendy v kreativních hračkách a jak se v nich vyznat

17.12.2013 publikoval(a)  
Kategorie Hry, Zprávy

vytvor-aplikuj-sprej-spoji-seJakou hračku koupit? Jak děti zabavit? To jsou otázky trápící všechny rodiče, zejména tehdy, když má jejich dítko narozeniny nebo jsou Vánoce. Naštěstí je tu mnoho možností. Některé hračky vydávají spoustu zvuků (tedy randálu a často se brzy rozbijí), vypadají nebezpečně (a jak rodič záhy zjistí, tak i nebezpečné jsou) a nebo prostě jen vypadají pěkně a třeba ani dítě nezaujmou. Proto jsem chtěla napsat článek o hračkách, které v dětech podporují jejich přirozenou chuť objevovat svět, snít v něm a radovat se z vlastních výrobků.
Celý článek »

Česká mše vánoční

15.12.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

ceska mse vanocniHej Mistře! Vstaň bystře! Vzhlédni na jasnost, nebes na švarnost, krásu uhlídáš v tento noční čas… zaznívá už více než dvě stě let v čase vánočním. Takřka před sto lety nakreslil Josef Lada český lidový betlém. Ladovi vesničané v něm spěchají za hvězdou, která je dovádí až do Betléma a zvěstuje, že se stalo něco nevídaného a významného. Oba dva umělci vytvořili vzácné dílo, jež dodnes obdivujeme pro jeho upřímnou prostotu, ale zároveň radostnou a sváteční atmosféru, která navozuje pravé české Vánoce. Spojením Rybovy mše, Ladova betlému a desítek dalších Celý článek »

Jablečný koláč

15.12.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

Suroviny:

500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu.

Poleva: meruňková marmeláda

Postup:

Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince, postrouháme, pokapeme rumem. Ořechy nasekáme. Část si odložíme na posypání. Mezitím si máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Celý článek »

Buchta se zakysanou smetanou

15.12.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

Suroviny:

5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do pečiva, zjemníme sněhem z bílků. 2/3 těsta nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Upečeme ve vyhřáté troubě.

Poleva: Celý článek »

MojeGalanterka