Červen 2017 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Zelená kosmetika

15.06.2017 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Na prodej

Tato kniha, vznikla z touhy po kosmetice, kterou si doma vyrobíte s láskou a za použití surovin, které vyhovují právě vám a které jsou v České republice snadno dostupné. Jejím cílem je ukázat, že v jednoduchosti je krása a v přírodních surovinách velká síla. Pojďme se spolu vydat na cestu malé kosmetické alchymie. Společně připravíme pleťové masky, krémy, tělová mléka, peelingy i osvěžující kosmetické vody. Stačí jen otevřít tuhle knihu a nechat se vtáhnout do světa přírodních vůní a účinků.

Autor: Michaela Suchá

Zakoupíte na www.albatros.cz

 

Boty, botky, botičky, pro kluky i holčičky.



Boty, botky, botičky. Objednala jsem si přízi Alize Bella v bílém a šedém provedení. Příze je úžasňácká, je to 100% bavlna a moc hezky se s ní dělá a má krásné spektrum barev. Za mne rozhodně lepší než Camilla, ale záleží jak je každý zvyklý.

Celý článek »

Sušené třešně

05.06.2017 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina

Začátek prázdnin je ve znamení dozrávání třešní. Využijte tyto velice zdravé a výtečné plody vaší zahrádky. Třešně sušíme buď celé a nebo vypeckované. Neodpeckované plody spaříme ponořením do horké vody na 15 až 30 vteřin. Třešně necháme zchladit a oschnout. Třešně sušíme v troubě (nebo v sušičce) při počáteční teplotě 45 oC, kterou přibližně po jedné hodině navýšíme na  60 oC. Ke konci sušení teplotu snížíme na 50 oC. (Doba sušení je přibližně 6 hodin).

Správně usušené plody třešní jsou vláčné a mírně lepkavé.

Tomáš a jeho přátelé – Krabice plná zábavy

01.06.2017 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Sodorské mašinky jsou tu se třemi skvělými příběhy plnými zábavy i poučení a navíc knihou omalovánek! Přečtete si o tom, jak nezbedné vagonky doběhly novou pyšnou mašinku Jamese, jak se přes Sodor prohnal hurikán a jak to dopadlo, když si Tomáš myslel, že se obejde bez strojvůdce. Pak si můžete své oblíbené hrdiny vybarvit. Knížky mají malý formát a vejdou se do praktického kufříku.
Celý článek »

MojeGalanterka