výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Sušené třešně

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

05.06.2017 Publikoval(a) (902)
Rubrika: Ovoce | zelenina

Začátek prázdnin je ve znamení dozrávání třešní. Využijte tyto velice zdravé a výtečné plody vaší zahrádky. Třešně sušíme buď celé a nebo vypeckované. Neodpeckované plody spaříme ponořením do horké vody na 15 až 30 vteřin. Třešně necháme zchladit a oschnout. Třešně sušíme v troubě (nebo v sušičce) při počáteční teplotě 45 oC, kterou přibližně po jedné hodině navýšíme na  60 oC. Ke konci sušení teplotu snížíme na 50 oC. (Doba sušení je přibližně 6 hodin).

Správně usušené plody třešní jsou vláčné a mírně lepkavé.

Přečtěte si také:

  • Dekorace pro radostDekorace pro radost Jak už sám název napovídá, rádi bychom, aby Vám tato kniha přinesla hlavně radost. Radost z vydařeného díla, originálního dárku nebo třeba jen z toho, že jste se naučili něco nového. Obklopovat se předměty, které si sami vyrobíme, […]
  • Beruška na lístečkuBeruška na lístečku Potřebujeme: látka, hlava z papíru, Pes kuličky, moosgummi, fixy (černý červený), nůžky, tužka, jehla, nit (bavlnka), tavná pistole Postup: Na kousek červené látky namalujeme kolečko, které vystřihneme. Po obvodu stáhneme […]
  • Zapečené brambory s vepřovým masem a králičími játryZapečené brambory s vepřovým masem a králičími játry Suroviny: 800 g brambor, 500 g vepřového masa, 1 ks králičích jater, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sladké papriky, sůl dle chuti, hrst listového špenátu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 plátky másla, drcený kmín. Postup: […]
  • Pečený králík ve smetanové omáčce s mrkvíPečený králík ve smetanové omáčce s mrkví Suroviny: 1 rozporcovaný králík, 3 velké mrkve, 300 ml smetany, grilovací koření, sůl, kousek másla Postup: Rozporcujeme si králíka, důkladně omyjeme, dáme do pekáčku, osolíme, přidáme grilovací koření, kousek másla, nadrobno nakrájenou […]
  • Dvoubarevný rybízový koláčDvoubarevný rybízový koláč Suroviny: tmavé těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g krystalového cukru, 3 lžíce kakaového prášku, 0,5 lžičky skořice, 1 vejce, 80 g oleje, 250 ml mléka světlé těsto: 300 g polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva, 150 g […]
  • Dobrá pomazánka na chlebíčkyDobrá pomazánka na chlebíčky Suroviny: 2 vejce, 100 g šunkového salámu, 1 menší cibule, 2 tavené sýry nebo 4-5 trojúhelníčků taveného sýra, 1-2 lžíce majolky, 1 lžička hořčice. Postup: Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka