Březen 2018 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Silonový pavouk

21.03.2018 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi

Pavouček přináší štěstí, ale ne vždy je vítaným hostem. Tenhle pavučiny v rohu pokoje nenadělá.

Co budeme potřebovat: staré silonové punčocháče, polovina plastového Kinder vajíčka, nit, odstřižky bužírek, lepidlo, bílá tempera, odřezek rámu obrazu

Jak budeme postupovat:

    • z punčocháčů ustřihneme čtverec tak, aby se do něho vešla polovina vajíčka
    • vajíčko zabalíme a v místě otvoru vajíčka punčochu zavážeme
    • bužírky zastřihneme na stejnou délku

Celý článek »

Květinový rok

18.03.2018 publikoval(a)  
Kategorie .Typ článku, Knihy, Na prodej, PR

Květiny patří k tomu nejkrásnějšímu, co příroda vytvořila. Rozmanitých, prostých i roztodivných druhů rostlin naleznete na lukách, v lesích i v zahrádkách nespočetně. Ponořte se s námi do jejich kouzla a prožijte květinový rok! Věřte, že pro úplný a celistvý zážitek stačí pro každý měsíc v roce jedna rostlinka, kouzelná bylinka! Květinový rok doplnil osvědčenými „dědkovskými radami“ a zajímavými postřehy ze světa filmu i literatury spisovatel Pavel Taussig.

Autor: Toman Jan

Knihu zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.

Velikonoční perníčky – tvoříme s dětmi

16.03.2018 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi

velikonocni pernickyVelikonoce se už kvapem blíží, počasí venku vypadá spíše na pořádnou zimu, než na svátky Jara. Perníčky patří mezi tradiční velikonoční dobrotu. Pojďte se se mnou o tom přesvědčit. Děti se zabaví, bude je bavit těsto vyvalovat a vykrajovat tvary.

Co k tomu budeme potřebovat?

125 g hery, 100 g prosátého moučkového cukru, 3 lžíce kvalitního lesního medu, 1 celé vejce + 1 žloutek, 500 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička sody bikarbony, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička kakaa.

Jak na to?

Heru nakrájíme na plátky, moučkový cukr utřeme s herou. Přidáme med, vejce a žloutek. Postupně přisypáváme mouku a hněteme. Společně s moukou přidáme prášek do perníku, sodu, perníkové koření a kakao. Těsto by mělo být nelepivé, hladké a měkké. Celý článek »

Jarní zapichovátka do květináčů

jarni zapichovatka do kvetinacuTěšíte se na jaro a Velikonoce? Chcete si společně s dětmi vyzdobit váš byt? Vyzkoušejte tento jednoduchý nápad. Vyrobte si zapichovátka s motivy svátků jara – Velikonoc.

Co k tomu potřebujete?

–          Špejle, lepidlo na papír, čtvrtky tvrdého papíru, pastelky, voskovky, případně vodové barvy, voda, štětec, sklenička.

Jak postupovat?

Na internetu je ke stažení celá řada omalovánek s motivy velikonočních kraslic, beránků, zajíčků atd. Kraslice si obkreslete, vymalujte pastelkami, případně vodovými barvami. Nechte zaschnout. Vystřihněte. Podlepte výkresem, na střed vložte špejli, nechte zaschnout, vystřihněte.

Jarní sluníčko

05.03.2018 publikoval(a)  
Kategorie Papír, Tvoření s dětmi

Jarní tvořivý projekt. Sluníčko má málo hřejivých paprsků. Přilož svou tlapku a udělej paprsek pro sluníčko (může na něm být napsáno Tvé jméno). Jak budou sluníčku přibývat paprsky, bude více hřát i sluníčko venku.

Potřebuje se: papírový talíř (dají se koupit v papírnictví, u nás stojí 2 Kč), prstové barvy, tuš, nůžky, lepidlo.
Celý článek »

MojeGalanterka