Listopad 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Vánoce

29.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Vánoční knížka s podnázvem Putování do Betléma zachycuje slovem i obrazem atmosféru od doby adventní do Tří králů. Předkládá pestrou paletu lidových zvyků na venkově i ve městě, svátků, svatých mužů a žen, písniček, koled a her. Zachycuje praktickou i duchovní podobu Vánoc s jejich symboly. Chcete si zazpívat? Zahrát na hudební nástroj, nebo předvést vánoční hru? A navíc si postavit nový papírový betlém?
Pak je tahle knížka právě pro vás! S ní čarovný, tajuplný a veselý konec roku přijde co nevidět! Celý článek »

Kouzelné Vánoce v Bambuli

26.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Zprávy

Chcete prožívat neopakovatelnou vánoční atmosféru a pozorovat ty rozzářené pohledy vašich dětí? Jak a kde vybrat nejhezčí hračku? Inspirujte se v prodejnách hraček Bambule, které připravily Vánoční katalog plný krásných hraček za akční ceny. Vybírat i nakupovat můžete také na novém a přehledném e-shopu www.bambule.cz


Celý článek »

Soutěžte s nakladatelstvím Amenius o krásnou knihu „Jak zvířátka pekla koláče“

26.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Soutěže

Termín trvání soutěže: do 30.11.2012

Otázky:

  1. Nakladatelství Amenius vydalo dětskou knihu pro děti Jak zvířátka pekla koláče autorky Martiny Kavkové. Jakou barvu má koláč na obálce této knihy?
  2. Jaká další dětská kniha vyšla v nakladatelství Amenius?
  3. Která kniha zaujala autorku Martinu Kavkovou autorku dětské knihy Jak zvířátka pekla koláče v České televize v pořadu Dobré ráno?


Kniha Jak zvířátka pekla koláče v České televize v pořadu Dobré ráno:
www.ceskatelevize.cz … beseda-knizka-s-nazvem-jak-zviratka-pekla-kolace

Co je třeba udělat? Celý článek »

Mandle v čokoládě

24.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vánoční recepty

Suroviny:
150 g mandlí, 150 g mléčné čokolády, 50 g másla

Postup:
Oloupané mandle nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky a na pánvi do zlatova upečeme. Nad parou rozpustíme máslo s čokoládou a vymícháme. Odstavíme, vmícháme opražené mandle a lžičkou klademe hromádky na plech vyložený alobalem. Necháme v chladu ztuhnout a vkládáme do papírových košíčků.

Andrea Bátovská

Život je hostina

24.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky

Královna gastronomie představuje pohoštění pro církevní svátky, ale také recepty na oslavu narozenin, nového zaměstnání, rodinného výročí nebo svatby. Všichni přece toužíme posadit se ke stolu s rodinou či přáteli, abychom s pocitem spokojenosti společně pojedli. Vychutnejte si jídla, která oslavují život na Den díkůvzdání, Vánoce, Nový rok, Valentýna, Velikonoce, pesach, připravte si hostinu gruzínskou i benátskou, půlnoční hody nebo svatební pokrmy, něco na Halloween či chanuku…

Knihu můžete zakoupit zde

Rafaello kuličky

23.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Vánoční recepty

Suroviny:
250 g 100 % tuku, 150 g moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, 250 g sušeného mléka, trocha vody, oříšky, strouhaný kokos

Postup:
Do rozpuštěného a vychladlého tuku vmícháme cukr, vanilkový cukr, sušené mléko a nakonec dle potřeby 100 ml vody. Vypracujeme hladkou hmotu, ze které tvoříme mokrýma rukama malé kuličky. Do každé vmáčkneme jednu oloupanou mandli, a nakonec všechny kuličky obalíme v kokosu.

Autor: Andrea Bátovská

Müsli tyčinky

23.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

Suroviny:

150 g jemných ovesných vloček, 100 g směsi sezamu slunečnicový, lněných a dýňových semínek a ořechů, 50 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky), 50 g másla, 2 lžíce medu, 50 g hnědého cukru.

Postup:

Rozinky, mandle, ovesné vločky, slunečnicová i jiná semínka promícháme v míse. Med a hnědý cukr spolu se solí a máslem dáme do hrnce a zahřejeme. Důkladně promícháme a necháme pořádně rozpustit. Vzniklou směs nalijeme do mísy k vločkovému základu, opět dobře promícháme. Tekutou směs nalijeme do obdélníkové formy na biskupský Celý článek »

Papírové hrátky – Zima

21.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

Po veleúspěšném pracovním sešitě Podzim přichází do škol, školek i rodin slíbené pokračování.

Co všechno lze stvořit z papíru, máme-li chuť hrát si, vystřihovat a malovat spolu se svými dětmi a zároveň se naučit veselou, snadno zapamatovatelnou básničku – to nám ukážou hravé, zábavné PAPÍROVÉ HRÁTKY, plné vtipu a nápadů.

Zkušená výtvarnice a dlouholetá učitelka mateřské školky, která se vymýšlení a vytváření nejrůznějších objektů z papíru věnuje celý život, by mohla klidně na tuto svoji knihu přilepit štítek: VYZKOUŠENO NA DĚTECH, protože každý z nápadů prošel pečlivým výběrem  těch největších kritiků – a sice dětí samotných. Celý článek »

Recept na Štědrovečerní bramborový salát

21.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Saláty, Vánoční recepty

Suroviny:

1 kg vařených brambor ve slupce, 2 mrkve, kousek celeru, hrášek ve sladkokyselém nálevu, 2 větší kyselé okurky, sterilizovaná červená paprika, 2 vařená vejce, ocet, sůl

Na zálivku: 1 lžička cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžíce bílého jogurtu, dle chuti šťáva z citrónu, sůl, 200 g zakysané smetany, sůl

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky. Mrkev, Celý článek »

Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí

20.11.2012 publikoval(a)  
Kategorie Hovězí, Kuchařky, Vepřové

Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu.

Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat
ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy
z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? „Maso je pro mnohé velká neznámá. Kolik z nás raději uvaří těstovinový salát, zeleninovou polévku nebo rychlou buchtu, než aby sáhli po tak drahé a nevyzpytatelné surovině, jakou je maso? Kolik z nás má ve zvyku stále dokola kupovat tytéž druhy masa ‒ kuřecí prsa, vepřovou panenku a krkovici, protože zná pár spolehlivých a ověřených receptů, jak na ně?“ říká autorka knihy Jana Floretnýna Zatloukalová.

Celý článek »

MojeGalanterka