výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

20.11.2012 Publikoval(a) (929)
Rubrika: Hovězí, Kuchařky, Vepřové

Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu.

Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat
ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy
z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? „Maso je pro mnohé velká neznámá. Kolik z nás raději uvaří těstovinový salát, zeleninovou polévku nebo rychlou buchtu, než aby sáhli po tak drahé a nevyzpytatelné surovině, jakou je maso? Kolik z nás má ve zvyku stále dokola kupovat tytéž druhy masa ‒ kuřecí prsa, vepřovou panenku a krkovici, protože zná pár spolehlivých a ověřených receptů, jak na ně?“ říká autorka knihy Jana Floretnýna Zatloukalová.

Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě
a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se  s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané.

Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete
a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu.

O autorce:

Když se jednoho dne Jana Florentýna Zatloukalová (1975) odstěhovala z rodného domu, ocitla se ve vlastní kuchyni, aniž by věděla, jak se v ní vaří (upřímně řečeno, nevěděla, jak se vaří ani v jakékoli jiné kuchyni).
S rostoucím hladem svého muže a s přibývajícím počtem dětí se však potřeba pobytu v kuchyni hlásila čím dál častěji. A tak než aby svůj rodinný kuchařský život protrpěla, rozhodla se nutnost proměnit ve vášeň: začala odhalovat tajemství a zákonitosti jednotlivých jídel, od guláše až po narozeninový dort. Postupem takřka detektivním prozkoumala a zaznamenala všechno, co s přípravou dobrého jídla souvisí a co přitom kuchařské knížky tak rády začátečnicím tají ‒ jak horká je středně rozpálená trouba, jak dlouho se maso dusí doměkka, čemu se podobá barva jídla upečeného dozlatova, na co vzít teflonovou pánev a kdy se jí velkým obloukem vyhnout.
A protože před začínající kuchařkou stojí mnoho dalších výzev, odhodlala se pokračovat v psaní i vaření. Svůj návod na přežití prvních samostatných Vánoc shrnula v knížce Vánoční kuchařka pro dceru a navíc získala výuční list
v oboru kuchař. Jako další téma si vybrala maso, postrach všech kuchařek v začátečnických nesnázích. V knížce Hovory s řezníkem dovede čtenářky nejen do řeznictví, ale i k pokročilejšímu stupni vaření. Když autorka zrovna nepíše knížky a nezkouší nové recepty, snaží se vetřít do kuchyní nejlepších šéfkuchařů téhle země a něco se od nich přiučit. Připravuje články o vaření, stará se o čtyři děti, dvě kočky, jednoho psa, stále o toho stejného muže a běhá po lese, aby mohla jíst, co se jí zachce.

Vydává Smart Press, http://www.smartpress.cz

Tuto bezvadnou kuchařku můžete zakoupit zde

Přečtěte si také:

  • Návod na háčkovanou aplikaci tučňákaNávod na háčkovanou aplikaci tučňáka Potřebujeme: jakoukoliv přízi, háček, nůžky, jehla, nit na přišití (já nechávám u aplikace delší šňůrku a tou přišívám) Postup:  Tělo: 12 DS do magického kroužku - tímto předejdeme velké dírce uprostřed kruhu. Do každého DS z […]
  • Zvířátka z kaštanůZvířátka z kaštanů Suroviny: Kaštany, šípky, zrníčka kukuřice, kuličky z květů lípy, skořápky kaštanů, žaludy, jeřabiny, lísteček z lípy, párátka, špejle, tavná pistole Jednotlivé postupy: Ježek: Na kaštan za pomocí tavné pistole nalepíme jednotlivá […]
  • Kuřecí plátek na kariKuřecí plátek na kari Suroviny: 500 g kuřecích prsou, 1 lžička kari, sůl, olivový olej Postup: Kuřecí prsa si omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, zalijeme olivovým olejem a necháme v dózičce 1 den uležet. Do rozpáleného titanového hrnce […]
  • Placičky z ovesných vločekPlacičky z ovesných vloček Suroviny: ½ kg ovesných vloček, ½ hrnku mražené zeleniny, 3 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, 1 lžička solamylu, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, grilovací koření, pepř, 100 g strouhaného sýra. Postup: Ovesné vločky namočíme […]
  • Ovesné vločky s jogurtemOvesné vločky s jogurtem Dvě lžíce ovesných vloček opražíme nasucho, přidáme lžičku medu, vmícháme do bílého jogurtu. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené ovoce- jablko, banán, dle chuti, posypeme oříšky, trochou skořice. Výborná varianta snídaně nebo když nás honí […]
  • Lodičky ze skořápek ořechůLodičky ze skořápek ořechů Materiál: skořápky ořechů, kulatá párátka, zbytky barevných papírů, svíčka, nádoba, lepidlo Do prázdné skořápky nakapeme svíčkou vosk. Do částečně zatuhlého vosku zapíchneme párátko, to bude stožár loďky. Na to navlékneme, nebo […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka