výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

20.11.2012 Publikoval(a) (758)
Rubrika: Hovězí, Kuchařky, Vepřové

Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu.

Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat
ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy
z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? „Maso je pro mnohé velká neznámá. Kolik z nás raději uvaří těstovinový salát, zeleninovou polévku nebo rychlou buchtu, než aby sáhli po tak drahé a nevyzpytatelné surovině, jakou je maso? Kolik z nás má ve zvyku stále dokola kupovat tytéž druhy masa ‒ kuřecí prsa, vepřovou panenku a krkovici, protože zná pár spolehlivých a ověřených receptů, jak na ně?“ říká autorka knihy Jana Floretnýna Zatloukalová.

Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě
a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se  s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané.

Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete
a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu.

O autorce:

Když se jednoho dne Jana Florentýna Zatloukalová (1975) odstěhovala z rodného domu, ocitla se ve vlastní kuchyni, aniž by věděla, jak se v ní vaří (upřímně řečeno, nevěděla, jak se vaří ani v jakékoli jiné kuchyni).
S rostoucím hladem svého muže a s přibývajícím počtem dětí se však potřeba pobytu v kuchyni hlásila čím dál častěji. A tak než aby svůj rodinný kuchařský život protrpěla, rozhodla se nutnost proměnit ve vášeň: začala odhalovat tajemství a zákonitosti jednotlivých jídel, od guláše až po narozeninový dort. Postupem takřka detektivním prozkoumala a zaznamenala všechno, co s přípravou dobrého jídla souvisí a co přitom kuchařské knížky tak rády začátečnicím tají ‒ jak horká je středně rozpálená trouba, jak dlouho se maso dusí doměkka, čemu se podobá barva jídla upečeného dozlatova, na co vzít teflonovou pánev a kdy se jí velkým obloukem vyhnout.
A protože před začínající kuchařkou stojí mnoho dalších výzev, odhodlala se pokračovat v psaní i vaření. Svůj návod na přežití prvních samostatných Vánoc shrnula v knížce Vánoční kuchařka pro dceru a navíc získala výuční list
v oboru kuchař. Jako další téma si vybrala maso, postrach všech kuchařek v začátečnických nesnázích. V knížce Hovory s řezníkem dovede čtenářky nejen do řeznictví, ale i k pokročilejšímu stupni vaření. Když autorka zrovna nepíše knížky a nezkouší nové recepty, snaží se vetřít do kuchyní nejlepších šéfkuchařů téhle země a něco se od nich přiučit. Připravuje články o vaření, stará se o čtyři děti, dvě kočky, jednoho psa, stále o toho stejného muže a běhá po lese, aby mohla jíst, co se jí zachce.

Vydává Smart Press, http://www.smartpress.cz

Tuto bezvadnou kuchařku můžete zakoupit zde

Přečtěte si také:

  • Maso v naší stravěMaso v naší stravě Čím déle se věnuji výživě, tím víc si uvědomuju, jak jsem byla po prvních letech studia zdravé výživy dogmatická. Maso se stalo i u nás doma na určitý čas tabu, byla jsem přesvědčena o všech jeho negativech. Postupem času jsem ale viděla, […]
  • Velká japonská kuchařkaVelká japonská kuchařka První velká japonská kuchařka v České republice! Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských […]
  • Krkovice v mrkvovo – paprikové peřinceKrkovice v mrkvovo – paprikové peřince Suroviny: 500 g vepřové krkovice, 2 velké mrkve, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, sůl, grilovací koření dle chuti,  1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, alobal. Postup: Krkovici nakrájíme na plátky, mírně […]
  • Hovězí líčka na víněHovězí líčka na víně Hovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující […]
  • Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkamiVepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami Stále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi. Suroviny: 500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, […]
  • Těstoviny s mletým masem a brokolicíTěstoviny s mletým masem a brokolicí Suroviny: 500 g mletého masa, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, ½ brokolice, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, 400 g těstovin, 5 vajec, 150 g eidamu Postup: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a restujeme. Mezitím si […]
 

Napsat komentář