Březen 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Nejen květiny z korálků

30.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

nejen kvetiny z koralkuMimóza, lilie, kvetoucí juka, kosatec, váza s kyticí, karafiát, náhrdelníky, oslík, ovečka, rozkvetlé stromy laděné do čtvero ročních období, podnos do kuchyně, korálkový betlém – tvorba z korálků nemá hranice a lze z nich vytvořit i originální trojrozměrné předměty.  Tato kniha odhaluje některá malá tajemství, jak bez velkého úsilí vytvořit pomocí několika nových technik navlékání korálků mnoho krásných kompozic. Zhotovení modelů je vždy popsáno jasně krok za krokem.

Knihu můžete koupit zde: http://www.bux.cz/knihy/123247-nejen-kvetiny-z-koralku.html

Ořechový mazanec ze špaldové mouky

25.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Velikonoční recepty

MazanecVelikonoční svátky se blíží a už určitě přemýšlíte, jaké dobroty letos připravíte. Napadlo Vás udělat si mazanec ze špaldové mouky? Nevíte jak na to? Tradiční mazanec letos trochu jinak, špaldová celozrnná mouka proč?

Suroviny:

300 g celozrnné špaldové mouky BIOHARMONIE

300 g bílé pšeničné mouky BIOHARMONIE

100 g přírodního třtinového cukru 120 g másla

3 žloutky 40 g droždí

250 ml mléka nebo rýžového nápoje Isola Bio

60 g hrozinek

citrónová kůra z chemicky neošetřeného plodu

muškátový oříšek Celý článek »

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

22.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Těstoviny, Vepřové

Suroviny:

500 g mletého masa, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, ½ brokolice, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, 400 g těstovin, 5 vajec, 150 g eidamu

Postup:

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a restujeme. Mezitím si uvaříme těstoviny do poloměkka. Dojdou nám ještě společně s masem. Scedíme. Brokolici omyjeme, nakrájíme nadrobno, dáme k masu, podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme. Smícháme společně s těstovinami, zjemníme zakysanou smetanou a nastrouhaným eidamem, necháme pod pokličkou rozpustit. Před podáváním promícháme.

Biokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydání

20.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky

biokucharka hanky zemanoveBiokuchařka je ojedinělá kniha s vynikajícím obsahovým zpracováním a atraktivními fotografiemi. Naučí vás zařazovat do jídelníčku biopotraviny; vždyť bio není jenom zrní či vegetariánská strava, biojídlo může být zdravé a chutné pro celou rodinu.

V knize najdete mnoho originálních receptů a názorných ukázek (polévky, saláty, masové pokrmy, přílohy, sladká jídla), obsahující jak známé české potraviny, tak i ty méně známé (cizrna, pohanka, houby shitaké a další). Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné. Úvodní část knihy obsahuje důležité informace o biopotravinách, o tom, jak se vyznat v informačním chaosu týkající se zdravé výživy a jak zapojit zdravý rozum. Obsahuje také zajímavou kapitolu o ekofarmářích. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.

K zakoupení zde: http://www.smartpress.cz/kucharky/biokucharka-hanky-zemanove-2-vydani.html

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Ananasové řezy s kokosem

18.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

Suroviny:

těsto: 6 vajec, 250 g moučkového cukru, 200 g změklé hery, 150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g mletých ořechů
krém: 500 ml šťávy z ananasového kompotu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 100 g cukru
dále: kompotovaný ananas, dětské piškoty, rum, kokos

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh. V jiné misce ušleháme změklou heru s cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Upečeme (cca 15 min, 190°C).
Ananasový kompot scedíme. Pokud šťávy není 500 ml, doplníme ji vodou. Ze šťávy, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink a necháme vychladnout. Do vychladlého vešleháme cukr a po kouskách změklé máslo. Nakonec vmícháme na drobné kousky pokrájený ananas. Celý článek »

Linecké slepičky, kohoutci, kuřátka

18.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Tvoření s dětmi

linecke slepickyVelikonoce se blíží a je čas si vyzdobit váš byt. Co třeba udělat dobrotu a zároveň dekoraci?

Co k tomu budete potřebovat?

500g hladké mouky, 250 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 žloutky, 3 lžíce mléka, kůra z omytého citrónu, rybízová marmeláda na promazání,  stéblo, tenké červené stuhy

Jak postupovat?

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2h odpočinout do chladu. Těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a vykrajujeme slepičky, kohoutky, kuřátka a jiné jarní a velikonoční motivy. Stéblem vytvoříme otvor, do kterého pak navlékneme tenkou stuhu. Vykrájené tvary klademe na pečící papír a upečeme dozlatova. Po vychladnutí část slepíme marmeládou a další tvary navlékneme na červenou stuhu. Z procházky si přineseme zlatý déšť, větvičky břízy, kočičky.. Na ně pověsíme stuhy s velikonočními motivy. Celý článek »

Úžasný deník – Tom Gates – Geniální nápady (většinou)

15.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

uzasny_denik_tom_gates_genialni_napady_vetsinouA je to tady zase – právě jsem dostal naprosto geniální nápad! Což se mi stává každou chvíli. Marcus si taky myslí, že má dobré nápady, ale… většinou to stojí za houby. Když pak přijde strejda Kevin s tím, že je machr úplně na všechno, táta se netváří zrovna v pohodě.
Za to já se teď můžu strhat smíchy po „malé“ vlasové katastrofě Delie. Hahaha!
Celý článek »

Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce se zeleninou

14.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž, Ovoce | zelenina

Suroviny: 2 kuřecí prsa, 250 ml smetany ke šlehání, 200 ml mléka, 1 cibule, koření na kuře, sůl, provensálské koření, brokolice, mrkev, hrášek, kukuřice, olivový olej.

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme cibuli dozlatova, vložme na nudličky nakrájené kuřecí maso, restujeme doměkka. K masu přidáme zeleninu dle chuti – na kousky nakrájenou brokolici, nastrouhanou mrkev, hrášek, kukuřici. Zalijeme smetanou s mlékem, osolíme, dochutíme kořením na kuře, provensálským. Prohřejeme. Podáváme s těstovinami.

Makový koláč se švestkami a višněmi

14.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

makovy kolac se svestkami Suroviny: 350 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 dcl oleje, 200 ml mléka, 2 vejce, 4 lžíce mletého máku, hrubá mouka na vysypání, sádlo na vymazání plechu, kompotované švestky a višně

Postup: Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, olejem a mlékem. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a mletý mák. Vymícháme hladké těsto. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem, upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Koláč pocukrujeme a nakrájíme na kostky.

Hravé jaro

13.03.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

hrave jaroKonečně jaro! V knize najdete návody na hezké dárky k Velikonocům i ke Dni matek. Návod na zhotovení velikonočního zajíčka najdete zde.

Kniha je k zakoupení zde: http://www.anagramsro.cz/hrave-jaro-x1378

MojeGalanterka