výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ořechový mazanec ze špaldové mouky

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

25.03.2013 Publikoval(a) (1 276)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Velikonoční recepty

MazanecVelikonoční svátky se blíží a už určitě přemýšlíte, jaké dobroty letos připravíte. Napadlo Vás udělat si mazanec ze špaldové mouky? Nevíte jak na to? Tradiční mazanec letos trochu jinak, špaldová celozrnná mouka proč?

Suroviny:

300 g celozrnné špaldové mouky BIOHARMONIE

300 g bílé pšeničné mouky BIOHARMONIE

100 g přírodního třtinového cukru 120 g másla

3 žloutky 40 g droždí

250 ml mléka nebo rýžového nápoje Isola Bio

60 g hrozinek

citrónová kůra z chemicky neošetřeného plodu

muškátový oříšek

50 g vlašských ořechů

mandle

sůl

Postup:

Do 3 lžic vlažného mléka či rostlinného nápoje (například rýžový nápoj Isola Bio) rozmícháme 1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, do nichž jsme vmíchali špetku soli. Potom přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Pak nalijeme kvásek, rozpuštěný tuk a vypracujeme tuhé těsto. Při zpracování těsta přidáváme mléko či rýžový nápoj postupně dle potřeby. Těsto přikryjeme a necháme vykynout. Do vykynutého těsta zapracujeme opláchnuté rozinky a hrubě nasekané ořechy. Potom jej rozdělíme na polovinu, vytvarujeme 2 bochánky, které potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme spařenými a oloupanými mandlemi nakrájenými na tenké plátky. Vrcholy mazanců nařízneme na kříž a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

 

Autor: www.probio.cz, www.bioweb.cz

Nakupujte až do 6.4.2013 se slevou.

Suroviny pro výrobu ořechového mazance nakoupíte zde:

 

celozrna mouka spaldovahttp://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/361019/c12106-velikonocni-biokosik/celozrnna-moukaspaldova-28jemne-mleta-29-bioharmonie.html

 

 

big_ryzovy-napoj-prirodnihttp://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/366321/c12106-velikonocni-biokosik/ryzovy-napoj-prirodni.html

Přečtěte si také:

  • Háčkování s radostí 10Háčkování s radostí 10 Háčkovaná kytička v pěti řadách Schematické značení si vyzkoušíme na tomto příkladu. Uháčkujeme kytičku v pěti řadách o průměru 10-12 cm ( podle tloušťky příze ). Potřebujeme tenší pletařskou přízi (vlnu), háček č.2., nůžky a dobrou […]
  •  Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami Hovězí kližka v rajčatové omáčce se špagetami Suroviny: 500 g hovězí kližky, 3 lžíce olivového oleje, 3 papriky, 3 rajské protlaky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, lístky bazalky, tvrdý sýr na posypání, špagety Postup: Do tlakového hrnce si dáme […]
  • Domácí tavený sýr z tvarohuDomácí tavený sýr z tvarohu Recept na výrobu domácího tvarohu najdete v příspěvku  Recept na výrobu domácího tvarohu podle kamarádky Jany.  Ještě jeden recept na výrobu sýra jsem nedávno našla v jedné diskuzi a velice mě zaujal. Tak ho můžete také vyzkoušet. […]
  • Ostružinový džem s malinamiOstružinový džem s malinami Suroviny: 500 g malin, 500 g ostružin, 450 g cukru krystal, 1 Gelfix 2:1, špetka skořice, špetka kardamomu. Postup: Maliny, ostružiny omyjeme, dáme do hrnce, přidáme 1 balíček želírovacího cukru Gelfix 2:1 se 2 lžícemi cukru, […]
  • Čepička s John DeeremČepička s John Deerem Materiál: 1/2 příze Camilla 5054 + zbytky bavlnek na vyšívání Kamila Turková, Toužim Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
  • GranolaGranola Naše sousedka Dáša z vloček dělala vlastní vločkové müsli, kterému říkala granola. Bylo to, pravda, v době, kdy se nám o nepřeberných druzích müsli v obchodní síti ani nesnilo. Ale i dnes, kdy si můžeme koupit cereálie, na jaké máme chuť, […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka