Září 2019 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Podzimní dekorace pro radost

podzimni dekoracePodzimní čas je bohatý na barvy i různé plody. Chcete vyzdobit svůj byt a nevíte jak na to? Většinu materiálů najdete při procházce nebo na zahrádce. Zapojte své potomky a určitě budou nadšeni.

Máte doma různé dekorace, které se Vám třeba už nelíbí? Něco vyhoďte, část uschovejte do krabice na půdu a věřte, že přijde čas, kdy ze starého květináče, misky, krabičky hrníčku uděláte opravdovou nádheru.

Co budete potřebovat?

–          Starý květináč, misku, starší dekoraci, mech, barevné listy ze stromů, dubové listí, žaludy, větvičky trnky, hloh, plody mochyně – lampionky, malé šišky, vřes, šípky, hmotu na aranžování suchých květin

Jak na to? Celý článek »

Houbové lívance

13.09.2019 publikoval(a)  
Kategorie Bez masa, Houby

Suroviny:

½ kostky droždí, ½ l mléka, 150 g polohrubé mouky, špetka cukru, 1 vejce, 150 čerstvých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení.

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Potom rozklepneme vejce, dolijeme zbylé mléko, mouku, očištěné a pokrájené houby. Dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, osolíme. Necháme krátce kynout. Tvoříme malé lívance, osmažíme dozlatova.

Švestkové koláčky s pudingem a drobenkou

08.09.2019 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Suroviny:

Těsto: 400 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 5 dkg cukru, 250 ml vlažného mléka, 100 g másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronovou kůru z jednoho citronu.

Náplň:

1 vanilkový puding, 2 lžíce cukru krystal, 300 ml mléka

9 švestek, moučkový cukr na posypání, trochu ropuštěného másla na potření

Drobenka: 50 g másla, špetka skořice, 3 lžíce polohrubé mouky, Celý článek »

MojeGalanterka