výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Houbové lívance

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

13.09.2019 Publikoval(a) (426)
Rubrika: Bez masa, Houby

Suroviny:

½ kostky droždí, ½ l mléka, 150 g polohrubé mouky, špetka cukru, 1 vejce, 150 čerstvých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení.

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Potom rozklepneme vejce, dolijeme zbylé mléko, mouku, očištěné a pokrájené houby. Dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, osolíme. Necháme krátce kynout. Tvoříme malé lívance, osmažíme dozlatova.

Přečtěte si také:

  • Háčkovaný klobouček pro dceruHáčkovaný klobouček pro dceru Háčkovaný klobouček pro moji dceru z příze Camilla, barvy: tmavě modrá (5058) a bílá (000). Spotřeba 1 klubko tmavě modré a půl klubka bílé. (Petra Dluhošová, Ostrava) Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
  • Cizrnový salát s rajčaty a vejciCizrnový salát s rajčaty a vejci Suroviny: 150 g uvařené cizrny, 3 vejce uvařená natvrdo, 2 rajčata, zálivka: 1 lžice bylinkového octa, 1 lžička cukru, pepř, sůl. Konzerva tuňáka, olivový olej, cibule, 2 stroužky česneku. Postup: Na olivovém oleji lehce osmažíme […]
  • Návod na háčkovanou aplikaci ptáčkaNávod na háčkovanou aplikaci ptáčka Potřebujeme: klubíčko bavlněné příze (Camilla, Catania, Limone, Nela, Lenka, prostě co zrovna máte) háček č. 2,5 (případně menší, pokud méně utahujete) nůžky Postup: do stahovacího kroužku uháčkujeme 2 řo a 14 DS (celkem […]
  • Ovocný pohár pro dětiOvocný pohár pro děti Suroviny: Dětské piškoty, 2 jablíčka, skořice, voda, tvaroh, popř. Lipánek, pribiňáček, tvaroháček, domácí meruňkovou marmeládu, banán, cereálie, třtinový cukr. Postup: Oloupeme si a nakrájíme jablíčka, dáme do hrnce, přidáme špetku […]
  • Kávová polevaKávová poleva Suroviny: 250g moučkového cukru, 5 lžic uvařené silné kávy, třeme do zhoustnutí. Tato poleva se hodí na oříškové i čokoládové sušenky.
  • Vejce nebo slepiceVejce nebo slepice Lahodné drůbeží maso lze upravit na mnoho originálních způsobů a nikdy nezevšední. Přední šéfkuchař nabízí recepty od úpravy vajec, kuřete, husy, slepice a kachny až po křepelku, bažanta a holoubě. Recepty jsou převážně snadné, ovšem u […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka