Duben 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Kolíčky pro zapomnětlivé hlavičky

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

kolicky-pro-zapomnetlive-hlavicky_247_1Už nikdy na nic nezapomenout! Kolíčky z této knihy vám pomůžou. Stačí jen dozdobit je papírem a drátky a vzniknou z nich atraktivní kolíčky – pomocníci vaší paměti. Pro každou příležitost a kamkoli, s mnohostranným využitím.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/kolicky-pro-zapomnetlive-hlavicky-x1247

Babiččina pudinková buchta

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Tvoření s dětmi

Suroviny: Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 1 kypřící prášek do pečiva,  7 lžic mléka

Náplň:  750 g jablek (nastrouhané), 8 lžic cukru (krystal), 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek (vanilkový)

Postup:

Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho potom v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Pak přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablkovou náplň a na ni přiložíme díl druhý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut.

Tomatová rybí pomazánka

25.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Pomazánky

250 g rybiček v tomatě, 100 g majolky, 100 g tvrdého sýra, sterilovaná okurka, 1 zelená paprika, 1 malá cibule, sůl, pepř.

Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme.

Nancy Martin – Diamanty nosí smrt

21.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

nancy_martin_diamanty_nosi_smrtMladá reportérka z vyšších kruhů Nora Blackbirdová si stále není jistá svými city k Michaelovi. Pozvání na večírek k dávné školní lásce Flandersovi jí v ujasnění rozhodně nepomůže. Ráno po party je nalezena Flandersova žena Laura mrtvá. Policie podezírá manžela, Nora věří v jeho nevinu. Když se navíc dozví o pověsti Laury, která je známá jako zlodějka šperků, pouští se do pátrání na vlastní pěst. Podaří se Noře očistit jméno přítele a odhalit skutečného vraha?
Celý článek »

Velká japonská kuchařka

11.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky

velka_japonska_kucharkaPrvní velká japonská kuchařka v České republice!

Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských specialit krok za krokem. Návody jak připravit ryby, rýži, zeleninu a výběr kuchyňského náčiní doplňují další důležité rady a informace. Všechny recepty připravíte ze surovin, které jsou snadno dostupné v obchodní síti v ČR.
Celý článek »

Působivé fleurogami

10.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

pusobive fleurogamiNádherným květům fleurogami poskládaným  z  vodě odolných papírů neublíží ani sebemenší kapka vody. Výborně se tak hodí na balkon, zahradu i na terasu. Vytvoříte s nimi nádhernou letní atmosféru a k tomu ještě  nikdy neuvadnou.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/pusobive-fleurogami-x1989

Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami

02.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Velikonoční recepty, Vepřové

vejceStále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi.

Suroviny:

500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, všechny varianty mám vyzkoušené a jsou výtečné, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kyselé okurky, 1 mrkev, 4 uvařené vejce, 1 párek, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky na zahuštění. Celý článek »

Tangrami

02.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

tangrami pro male i velkeTangrami, je velmi jednoduchá technika skládání a zasouvání papírových dílků do sebe a je inspirována origami a principem hlavolamu tangram. V knize najdete postupy skládání jednotlivých figurek krok za krokem s fotografiemi, nákresy a přesnými návody. V tomto odkaze najdete veselého pštrosa vyrobeného technikou tangrami.

Knihu můžete koupit zde: http://www.anagramsro.cz/tangrami-x1987

Velikonoční háčkování

01.04.2013 publikoval(a)  
Kategorie Háčkování

MojeGalanterka