výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

02.04.2013 Publikoval(a) (663)
Rubrika: Velikonoční recepty, Vepřové

vejceStále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi.

Suroviny:

500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, všechny varianty mám vyzkoušené a jsou výtečné, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kyselé okurky, 1 mrkev, 4 uvařené vejce, 1 párek, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup:

Na olivovém oleji si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájený párek, restujeme dozlatova, nakonec vložíme na drobné kostky nakrájené maso a dusíme. Mezitím si oloupeme vejce, nastrouháme mrkev, okurky. Až nám maso pustí šťávu, přidáme nastrouhané okurky, mrkev, vejce, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Dusíme doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou se studenou vodou, provaříme asi 10 minut. Ochutíme rozetřenými stroužky česneku. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Přečtěte si také:

  • Sváteční sýrový salátSváteční sýrový salát Suroviny:  250 g sýra Eidam, 250 g šunkového salámu, 5 sterilovaných okurek, 4 vařená vejce, 1 cibule, 1 lžička hořčice, 1 majonéza (nebo zakysaná smetana), mletý pepř, sůl. Postup: Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, salám, vejce, […]
  • Rajčata plněná bylinkovým tvarohemRajčata plněná bylinkovým tvarohem Rajčata nám nabízí možnost využít je na mnoho způsobů. Jak v teplé, tak i studené kuchyni. Obsahují mnoho cenných látek pro náš organismus. Vyzkoušejte tuto jednouduchou a velice dobrou variantu odpolední svačiny, případně pohoštění pro […]
  • Tvoříme s dětmi – ČarodějniceTvoříme s dětmi – Čarodějnice Pálení čarodějnic (také Filipojakubská noc, Valpuržina noc nebo Beltine) se odehrává v noci z 30. dubna na 1. května. Jedná se o velmi starý a dodnes živý lidový zvyk a zvláštní svátek. Tuto noc se lidé schází u zapálených ohňů a slaví […]
  • Polévka z červené čočky – rychlovka, vhodná i pro děti od 1. rokuPolévka z červené čočky – rychlovka, vhodná i pro děti od 1. roku Suroviny: 100g červené čočky, 200g brambor, mrkev, celer, petržel, majoránka, česnek, sůl. Postup: Do kastrůlku s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, spolu s nakrájenými brambory a koř. zeleninou. Jakmile je vše měkké (po cca 20 min) […]
  • Čokoládové rohlíčkyČokoládové rohlíčky Suroviny: 210 g hl. mouky, 20 g kakaa, 70 g ml. cukru, 40 g ml. ořechů, 140 g tuku, skořice, citr. kůra, vanilka Postup: Vypracovat těsto, upéct ve formičkách, nahoru nastříkat krém a máčet do čokolády. Krém: 2 vejce, 100 g ml. […]
  • Ozdobné balení dárků 1.dílOzdobné balení dárků 1.díl 50 návodů jak balit dárky - Snad každý z vás již někdy dostal nebo daroval dárek. Dárky si totiž lidé předávají od nepaměti a je to krásný zvyk, kterým můžeme vyjádřit k obdarované osobě, co cítíme a jak moc si jí vážíme. Společně s […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka