výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty
Vepřové kostky s vejci, uzeninou a okurkami
výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
02.04.2013 Publikoval(a) Lenka (666) 
 Rubrika: Velikonoční recepty, Vepřové
 Stále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi.
Stále si lámete hlavu, jak upotřebit tolik vykoledovaných vajíček? Mám pro Vás tip na bezva oběd, případně večeři. Doma máme toto jídlo opravdu moc rádi.
Suroviny:
500 g vepřového plecka, případně můžeme použít kuřecí, hovězí, všechny varianty mám vyzkoušené a jsou výtečné, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 kyselé okurky, 1 mrkev, 4 uvařené vejce, 1 párek, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky na zahuštění.
Postup:
Na olivovém oleji si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájený párek, restujeme dozlatova, nakonec vložíme na drobné kostky nakrájené maso a dusíme. Mezitím si oloupeme vejce, nastrouháme mrkev, okurky. Až nám maso pustí šťávu, přidáme nastrouhané okurky, mrkev, vejce, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Dusíme doměkka, zahustíme moukou rozmíchanou se studenou vodou, provaříme asi 10 minut. Ochutíme rozetřenými stroužky česneku. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.








