Červenec 2013 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Prima vařečky v kuchyni

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

prima varecky v kuchyniPrima vařečky zase jednou jinak: jako věšák na chňapky či na klíče, štítek na dveře, stojánek na bylinky či párátka nebo zástrčka do květináče. Přesvědčíte se, že vařečky nejsou jen na vaření a podle našich knih si vyrobíte každý svou prima vařečku do kuchyně.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/prima-varecky-v-kuchyni-x1173

Drobenkový koláč s rybízem

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

Zemanta Related Posts ThumbnailSuroviny:

1 a ½ hrnku hladké mouky, můžeme použít špaldovou, 4 lžíce třtinového cukru, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g másla, ovoce – černý rybíz, tuk a mouka na vymazání a vysypání dortové formy.

Drobenka: 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce másla

Postup:

Mouku dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, mléko, na kousky nakrájené změklé máslo. Mixérem vyšleháme hladké těsto. Vlijeme do dortové formy a rozetřeme do krajů. Hustě posypeme černým rybízem. Celý článek »

Malované nádobí

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

malovane nadobiVelký výběr ozdob hrníčků, misek, talířů a dalšího nádobí. Veselé figurky se malují nejprve konturou a pak pestře vybarví barvami na porcelán. Malované nádobí se zalíbí jistě každému.

Koupit zde: http://www.anagramsro.cz/malovane-nadobi-x1200

 

Škvarková pomazánka s bazalkou

28.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Pomazánky

skvarkova pomazankaZastánci zdravé výživy si možná budou klepat na čelo, když si přečtou název receptu. Sama ji nekonzumuji denně, ale čas od času ji uděláme, když vyškvaříme domácí sádlo a máme čerstvé voňavé škvarky.

Suroviny:

2 hrsti škvarků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 3 kyselé okurky, 2 vařená vejce, sůl, 1 lžička koření čubrica, pepř, lístky citrónové bazalky.

Postup:

Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme i cibuli, česnek, kyselé okurky. Osolíme, opepříme, dochutím čubricou, kečupem. Nakonec vmícháme nastrouhaná vejce, nasekanou bazalku, dáme vychladit do lednice. Podáváme s celozrnným chlebem.

Sbíráme bylinky společně s dětmi – Mateřídouška obecná

25.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Pěstujeme

materidouskaPrázdninové výlety do přírody nemusí být jen za koupáním, ale také sběr bylinek např. mateřídoušky může být pro děti úžasným zážitkem. V dětství jsem ji sbírala se svou babičkou. Ta vůně i krásná fialová barva, na tu nelze opravdu zapomenout.

Mateřídouška roste především na slunných stráních, mezích a pasekách, kde tvoří husté a souvislé polštářovité porosty. Proto až budete s dětmi vyrážet na sběr mateřídoušky, nezapomeňte se vybavit kalhotami s dlouhými nohavicemi, dále také  látkovou taškou a nůžkami. Samozřejmostí je pití a drobná svačinka pro bylinkáře. Však víte sama, když vyrážíte s dětmi, jak jim vždycky venku vyhládne. Celý článek »

Nápady na jaro a léto

20.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

napady na jaro a letoNechte se inspirovat nápady na jarní a letní tvoření! V této knížce najdete množství zajímavých nápadů na tvorbu nejrůznějších výrobků a dárečků, užitečných i méně užitečných maličkostí pro radost a zábavu. Výrobky jsou rozděleny na jarní a letní období. Jarní část je věnována hlavně velikonočním svátkům, zdobení vajec různými technikami, barvení přírodními materiály, nechybí košíčky a krabičky na vajíčka, kuřátka, slepičky, zajíčci, zkrátka všechno, co k jaru a velikonocům patří. V letní části najdete výrobky z přírodních materiálů, např. letní věneček s jahůdkami, vytvoříte si pískový obrázek, originální šperk k letním šatům, prázdninový deník či čínskou větrohru na zahradu. Použité techniky výroby jsou tentokrát velmi různorodé. Dozvíte se, jak malovat sklo a keramiku, jak se dělá mozaika, odlévá mýdlo, tiskne na textil pomocí šablony, jak si vytvořit papírové výrobky pomocí forem. Naleznete zde podrobné návody na výrobu z přírodních materiálů, drátů, lepenky, papíru, modelovací hmoty, skla a mnoho dalšího. Celý článek »

Tvoření s pohádkou

20.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

tvoreni s pohadkouKniha je souborem základních výtvarných technik určených zejména pro předškolní děti, doplněných fotodokumentací postupů, seznamem pomůcek a materiálů, podrobným popisem práce a motivačním příběhem či pohádkou. Každý, kdo uchopí tuto kouzelnou knihu, jakoby našel tvořivou přihrádku ve skřínce plné fantazie. Stačí jen otevřít oči dokořán, připravit šikovné ruce, či ručičky, a naslouchat pohádkovým příběhům. Pak se začnou dít věci. Oči uvidí barvy a zajímavé tvary, ruce rozehrají koncert tvoření a zručnosti a pohádkové příběhy rozezní jemné struny světa představ a kouzel.

Koupit zde: http://www.grada.cz/tvoreni-s-pohadkou_7333/kniha/katalog/

Koprová omáčka

16.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Omáčky, Recepty

Při zalévání zahrádky, jsem zavadila o kopr, jehož vůni jsem neodolala a musela uvařit rychlou koprovou omáčku.

Suroviny: 3/4 l mléka, hladká mouka, olej (máslo), sůl, trochu cukru, ocet (citrón), kopr

Postup: Polovinu mléka zahřejeme a do něj za stálého míchání vléváme mouku rozšlehanou ve zbytku mléka. Osolíme, ochutíme a přidáme na jemno nasekaný kopr a necháme přejít varem.

K omáčce můžete vyzkoušet hrníčkové knedlíky.

Palačinky s tvarohovou náplní

16.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Recepty

Nevíte co připravit na oběd v těchto letních dnech? Proto Vám přinášíme recept na vynikající a osvěžující palačinky.

Suroviny: 1/2 l mléka, 2 vejce, 20dkg polohrubé mouky, 20g moučkového cukru, trošku soli, olej na smažení

Postup: mléko, cukr, sůl a žloutek rozkvedláme a za stálého míchání přidáváme mouku až vytvoříme hladké těsto. Nakonec vmícháme z bílků vyšlehaný sníh. Rozehřejeme a vymastíme pánev a dáváme na ni těsto tak, aby celé dno pánve bylo pokryto. Pečeme po obou stranách.
Celý článek »

Módní návrhářka

11.07.2013 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

modni-navrharkaStaň se módní návrhářkou! Nakresli své vlastní návrhy! Své oděvy doplň vhodným účesem a zajímavými doplňky. Inspirovat se můžeš modely, které najdeš v této knížce!
Celý článek »

MojeGalanterka