Prosinec 2014 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Návod na háčkovanou kytičku

mix kytekPotřebujeme: bavlněnou přízi, háček, nůžky, jehlu

Postup:

6 krátkých sloupků do magického kroužku.
1 krátký sloupek, 3 řetízková oka, 1 KS,…opakujeme až do konce (vzniklo nám 6 obloučků).
Vyměníme barvu. Celý článek »

Návod na háčkovanou podložku pod hrneček – květinka

cervenaPotřebujeme: jakoukoliv přízi (zbytečků mám vždycky dost),  háček, nůžky

Postup: 

3 řo, 19 DS do stahovacího kroužku (20 DS).

2 DS, 2 řo, 2 DS…..opak . až do konce řady. Celý článek »

Hovězí líčka na víně

18.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Hovězí

hovezi licka na vineHovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující pomalé pečení a dušení masa ve vlastní šťávě v troubě. Ideální teplota 140 C na 3 hodiny a věřte, že dobrota je na světě. Kolageny, které jsou v mase se promění v želatinu.

Suroviny:

500 g hovězích líček, 2 lžíce sádla, kořenová zelenina – mrkev, petržel, 1 větší cibule, 3 lžíce rajského protlaku, 0,5 litru červeného vína, 1 litr hovězího vývaru, sůl, pepř, 2 x bobkový list, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře. Celý článek »

Špenátové palačinky

17.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKdo by nemiloval palačinky? Co si je dát naslano? Se špenátem a kuřecím masem to bude jistě dobrá volba.

Suroviny na palačinky:     

500 ml plnotučného mléka, 4 vejce, sůl, 120 g polohrubé mouky, olej na smažení.

Postup:

Do mléka s rozmíchanými žloutky přisypeme mouku, osolíme a asi 5 minut šleháme v mixéru. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak si z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Na palačinkovou pánev dáme pár kapek oleje, rozetřeme mašlovačkou, těsto vlijeme naběračkou, smažíme zprudka z obou stran.

Náplň: Celý článek »

Návod na háčkovaného medvídka

img_3630 - kopiePotřebujeme: jakoukoliv bavlněnou přízi, háček, nůžky, knoflíčky na oči, výplň do hraček (PES kuličky), jehla

Postup: 

Hlava: 

  1. Uháčkujeme 6 KS do stahovacího očka. Celý článek »

KRTEK v zimě – 5x puzzle

15.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

krtek-v-zime-5x-puzzleKniha plná veselých skládaček potěší všechny malé děti. Začala zima a Krtek si ji užívá plnými doušky. Lyžuje, sáňkuje a dokonce si ze sněhu postaví nového kamaráda. S ostatními zvířátky z lesa krásně ozdobí stromeček a oslaví Vánoce. Kniha obsahuje 5 skládaček s 24 dílky.
Celý článek »

Koláče s tvarohem, povidly a černým rybízem

11.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty

kolac s rybizemSuroviny:

1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu.

Na drobenku: 50 g másla, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 5 lžic moučkového cukru, špetku skořice.

Na náplň: 500 g tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru

Černý rybíz, povidla

2 žloutky na potření

2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce rumu Celý článek »

Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

10.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž

kureci nudlicky ve smetanove omacceSuroviny:

500 g kuřecích prsou, 1 smetana ke šlehání, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek brokolice, 1 lžíce sladké papriky, sůl, hladká mouka na zahuštění.

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, smažíme dozlatova. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, brokolici na růžičky, sladkou papriku, zalejeme smetanou s trochou vody a dusíme doměkka. Osolíme, zahustíme hladkou moukou s vodou. Prohřejeme. Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem, případně bramborovou kaší.

Tvoření dárků s barvou Fantasy Prisme

09.12.2014 publikoval(a)  
Kategorie Design



vyráběné šperky

vyráběné šperky


Velmi jednoduché a přitom efektní tvoření šperků a dalších předmětů s barvou Fantasy Prisme, která veškerou práci udělá za vás :). Potřebujeme barvu a podklad na který budeme barvit – vhodné jsou výlisky ze skla, kovu, překližky či plastu. Polotovary na tvoření seženeme ve výtvarných potřebách nebo využijeme třeba podložky pod šroubky (k dostání velmi levně v hobbymarketech). Důležité je, že podklad na tvoření musí být rovný, jinak barva steče. Barvu naneseme dřívkem nebo špejlí na podklad, zatřeme do krajů. Celý článek »

MojeGalanterka