výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovězí líčka na víně

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

18.12.2014 Publikoval(a) (772)
Rubrika: Hovězí

hovezi licka na vineHovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující pomalé pečení a dušení masa ve vlastní šťávě v troubě. Ideální teplota 140 C na 3 hodiny a věřte, že dobrota je na světě. Kolageny, které jsou v mase se promění v želatinu.

Suroviny:

500 g hovězích líček, 2 lžíce sádla, kořenová zelenina – mrkev, petržel, 1 větší cibule, 3 lžíce rajského protlaku, 0,5 litru červeného vína, 1 litr hovězího vývaru, sůl, pepř, 2 x bobkový list, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře.

Postup: 

Maso očistíme od větších blan, menší ponecháme, omyjeme, osolíme, opepříme. Do většího hrnce dejte sádlo, maso opečte zprudka, vyndejte z výpeku a restuje nakrájenou kořenovou zeleninu, pak přidejte nakrájenou cibuli, může být větší, dále rajský protlak. Nakonec přiléváme červené víno, postupně, chuť je pak silnější. Líčka vložte zpátky do omáčky. Přidejte bobkový list, nové koření a celý pepř. Všechny suroviny provařte a dejte do trouby na 140 C cca na 3 hodiny. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

 

Přečtěte si také:

  • Velikonoční vaření na hradě BítovVelikonoční vaření na hradě Bítov Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma Státní hrad Bítov So 7. dubna 2012 – Ne 8. dubna 2012 Bítov Region Jihomoravský Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad […]
  • Soutěžte a vyhrajte dětskou samolepící dekoraci!Soutěžte a vyhrajte dětskou samolepící dekoraci! Soutěžte s firmou HORNSCHUCH CS ... Chcete proměnit pokojíček Vašich ratolestí k nepoznání a během chvíle? Nejvhodnějším řešením, u kterého se i vyřádíte, jsou samolepící dekorace d-c-fix od firmy Hornschuch. Moderní design během […]
  • Salát s MoravankouSalát s Moravankou Suroviny: 1 sklenice Moravanky (pikantní sterilovaná zeleninová směs), 200 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 2 lžíce majonézy, 3 lžíce zakysané smetany Postup: Salám a sýr nakrájíme na drobné kostičky. Moravanku scedíme, větší […]
  • EnkaustikaEnkaustika Malování horkým voskem Enkaustika, výtvarné využití horkých barevných vosků, je technika s tisíciletou tradicí. Její evropské (moderní) pojetí doznává v posledních několika letech velké obliby zejména díky novým pomůckám, které se […]
  • Rajčata plněná bylinkovým tvarohemRajčata plněná bylinkovým tvarohem Rajčata nám nabízí možnost využít je na mnoho způsobů. Jak v teplé, tak i studené kuchyni. Obsahují mnoho cenných látek pro náš organismus. Vyzkoušejte tuto jednouduchou a velice dobrou variantu odpolední svačiny, případně pohoštění pro […]
  • Kresby na stěny a ilustrace pro dětiKresby na stěny a ilustrace pro děti Jmenuji se Eva Rémišová, pracuji jako učitelka výtvarné výchovy na ZŠ a již několik let ilustruji knihy pro děti. Myšlenka kreslit pro ně mě napadla před lety, kdy jsem studovala a zároveň docházela na oddělení dětské onkologie. Mezi […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka