výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Hovězí líčka na víně

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

18.12.2014 Publikoval(a) (772)
Rubrika: Hovězí

hovezi licka na vineHovězí líčka, dříve zatracovaná část hovězího, dnes delikatesa, která se vrací do restaurací. Patří k jednomu z nejjemnějších mas. Tuk částečně odstraníme, menší části necháme. Upravují se tzv. brazírováním. Braising je metoda spojující pomalé pečení a dušení masa ve vlastní šťávě v troubě. Ideální teplota 140 C na 3 hodiny a věřte, že dobrota je na světě. Kolageny, které jsou v mase se promění v želatinu.

Suroviny:

500 g hovězích líček, 2 lžíce sádla, kořenová zelenina – mrkev, petržel, 1 větší cibule, 3 lžíce rajského protlaku, 0,5 litru červeného vína, 1 litr hovězího vývaru, sůl, pepř, 2 x bobkový list, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře.

Postup: 

Maso očistíme od větších blan, menší ponecháme, omyjeme, osolíme, opepříme. Do většího hrnce dejte sádlo, maso opečte zprudka, vyndejte z výpeku a restuje nakrájenou kořenovou zeleninu, pak přidejte nakrájenou cibuli, může být větší, dále rajský protlak. Nakonec přiléváme červené víno, postupně, chuť je pak silnější. Líčka vložte zpátky do omáčky. Přidejte bobkový list, nové koření a celý pepř. Všechny suroviny provařte a dejte do trouby na 140 C cca na 3 hodiny. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

 

Přečtěte si také:

  • Hrachová polévka s osmaženou houskouHrachová polévka s osmaženou houskou Suroviny: 200 g hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trochu másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, trochu soli, majoránky, drceného kmínu. Postup: Hrách přebereme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den […]
  • Vejce plněná bylinkovým krémemVejce plněná bylinkovým krémem K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale […]
  • Originální dekoraceOriginální dekorace Nápady na celoroční vyrábění z přírodnin a snadno dostupných materiálů. Snadno dostupné a  levné materiály jsou inspirativnější, než jste čekali. V  každém ročním období z  nich vykouzlíte něco jiného, ale vždy se bude jednat o věci […]
  • Květáková polévka s masem – od ukončeného 6.měsíceKvětáková polévka s masem – od ukončeného 6.měsíce Suroviny: 1 větší růžička květáku, 1 brambora, 30 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 žloutek, kousek másla, kojenecká voda, 1 lžička kukuřičné mouky Postup: Květák s drobně pokrájeným masem a bramborem uvaříme hodně doměkka ve vodě, přidáme […]
  • Velikonoční speciál Velikonoční speciál Těšíte se na Velikonoce? Hledáte inspiraci co si dobrého uvařit nebo jakou dekorací si vyzdobit váš byt? Tvoříte rádi s dětmi? Redakce internetového magazínu www.MojeBrisko.cz, www.NaseBatole.cz, www.Predskolaci.cz pro Vás vytvořila […]
  • Přikrmování kojenců nemocných cystickou fibrózouPřikrmování kojenců nemocných cystickou fibrózou U kojenců krmených mléčnými přípravky se doporučuje začít s přikrmováním od ukončeného čtvrtého měsíce jejich života, zatímco dobře prospívající kojené děti se nezačínají dokrmovat před ukončeným šestým měsícem. Se zvyšujícím se množstvím […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka