Březen 2017 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ušijte si sami

24.03.2017 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Máte problém vybrat oblečení v běžných obchodech? Chybí vám v jejich nabídce originalita? Nechcete vypadat jako všichni ostatní? Řešení je nasnadě – ušijte si oblečení sami. Nechte se inspirovat vzory, střihy a barvami starých indiánských kmenů přizpůsobenými trendům dnešní doby. V knize naleznete 18 návodů opatřených podrobným fotopostupem i s kompletními střihovými přílohami, takže vytvořit působivé modely bude hračka.
Celý článek »

Stěna pro malé objevitele



„Máme pro Vaši malou k narozeninám super překvapení,“ hlásila mi má drahocenná sestra už mezi dveřmi, když se švagrem dorazili na oslavu.

Letí to. Naše dítko oslavilo rok a jak to tak bývá, jako správně mediálně masírovaný rodič co se hraček týče, máme doma hromadu nejrůznějších barevných, zvukových a rozličně tvarovaných vymožeností dnešní doby, které mají bystřit smysly malých človíčků. Čím to, že si ti drobci ale nejvíce vystačí s houbičkami na nádobí, plastovými miskami s víčky či barevnými těstovinami? Asi je to tím, že jednoduché obyčejné věci kolem nás je více lákají k objevování. A proto, když naše roční „miminko“ vybalilo dárek zajímavých rozměrů, užaslo. Šikovný švagr se šikovnou sestrou totiž vyrobili dárek, který splňuje všechna kritéria pro malé objevitele.

Celý článek »

Špízy pro děti

13.03.2017 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž, Ovoce | zelenina, Vaříme dětem

Suroviny:

500 g kuřecích prsou, 2 mrkve, červená a žlutá paprika, 2 brambory, kousek brokolice, 1 cuketu, 3 lžíce olivového oleje, sůl, trochu pepře

Postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na kostky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, dle chuti opepříme a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme všechny potřebné suroviny na drobné kousky – mrkev, papriky, cuketu, brokolici a brambory. Všechny suroviny napichujeme střídavě na špízové jehlice či na špejle, tak aby nic nezbylo. Celé špízy ještě potřeme olivovým olejem. Celý článek »

Háčkovaný čtvereček

09.03.2017 publikoval(a)  
Kategorie Háčkování, Háčkování - návody, Vzory

Začneme 6 řet.ok, které spojíme do kruhu. Do tohoto kruhu vháčkujeme 3 řetízková oka (nahrazují první dlouhý sloupek) a dále 15 dlouhých sloupků.

2. řada – 3 ř.o. a do stejného místa 2 DS, *2 řo., jedno oko předchozí řady vynecháme a do dalšího uděláme 1 DS, 2 řo a opět jedno oko z předchozí řady vynecháme a do dalšího uháčkujeme 3 DS, opakujeme od * ukončíme PO do prvního DS

Celý článek »

Keramika pro začátečníky

01.03.2017 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Keramika jednoduše a bez kruhu

Už dlouho se chcete pustit do výroby vlastní keramiky, ale máte pocit, že k tomu potřebujete spoustu nástrojů, přístrojů, znalostí a keramickou dílnu se vším vybavením?

Nechte se přesvědčit o tom, že krásné keramické výrobky dokážete zvládnout i bez kruhu, jen za pomoci vlastní šikovnosti a téhle knihy. Její stránky vás krok po kroku provedou vším, co potřebujete vědět k úspěšné keramické tvorbě. Dočtete se, jak vybrat správnou hlínu, jaké nástroje potřebujete a čím z vašeho okolí je můžete snadno nahradit, vyrobíte si i vlastní razítka. V další fázi se naučíte pracovat se základními technikami modelování bez hrnčířského kruhu a nakonec se můžete nechat inspirovat jedním z podrobných návodů k výrobě keramiky pro váš dům, zahradu či doplňků šatníku.
Celý článek »

MojeGalanterka