Říjen 2019 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

KREATIV PODZIM 2019: Prodejní výstava pro tvořivé se blíží



Oblíbená prodejní výstava Kreativ Podzim nabídne návštěvníkům 3 dny plné inspirace ve 3 výstavních prostorách a více než 180 vystavovatelů, kteří návštěvníkům představí pestrou škálu materiálů ke tvoření a také to nejlepší ze své tvorby. Součástí Kreativu bude doprovodný projekt Quilt, který formou výstavy bude prezentovat výsledky kreativní soutěže na téma „květy“.

Celý článek »

Vánoční číslo časopisu ONA VÍ

17.10.2019 publikoval(a)  
Kategorie .Typ článku, PR, Vánoční recepty



Vánoční Ona ví přinese mnoho tipů na dekorace, ruční práce, vazby, recepty a nápady nejen pod stromeček.

Celý článek »

Podzimní strom s jablky

podzimni strom s jablkyPotřebujeme:

A3 tvrdý barevný papír – hnědý, A4 tvrdý papír na 1 jablko, prstové barvy – zelená, žlutá, hnědá, oranžová, kolíčky na prádlo

Jak na to?

Na hnědý tvrdý papír nakreslíme kmen stromu, vystřihneme jej. Připevníme na rybářskou síť, na zeď nebo na větší nástěnku. Na bílou čtvrtku papíru nakreslíme jablko se stopkou a vystřihneme. Dětem připravíme prstové barvy a vyzveme je, aby prstíky dělaly otisky na vystřižené jablko. Necháme zaschnout, připevníme kolíčky na kmen stromu a vznikne nám krásný strom ozdobený jablky.

Jablkový koláč s polevou

04.10.2019 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Suroviny:
Těsto 4 vejce 100 g mletých ořechů, 100 g mletého máku, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 700 g po strouhaných jablek, 200 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády , 80 g másla

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do misky dáme vymíchané žloutky, mletý mak, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Připravené těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou, nakrájíme na kousky a ozdobíme.

Speciál časopisu Ona Ví Pletení

03.10.2019 publikoval(a)  
Kategorie .Typ článku, PR



Chcete začít s pletením nebo si oživit základy, které Vás učila maminka či babička, případně rozšířit své znalosti této krásné ruční práce? Pro Vás právě vychází Speciál Ona Ví Pletení. Celý článek »

MojeGalanterka