výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Podzimní strom s jablky

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

podzimni strom s jablkyPotřebujeme:

A3 tvrdý barevný papír – hnědý, A4 tvrdý papír na 1 jablko, prstové barvy – zelená, žlutá, hnědá, oranžová, kolíčky na prádlo

Jak na to?

Na hnědý tvrdý papír nakreslíme kmen stromu, vystřihneme jej. Připevníme na rybářskou síť, na zeď nebo na větší nástěnku. Na bílou čtvrtku papíru nakreslíme jablko se stopkou a vystřihneme. Dětem připravíme prstové barvy a vyzveme je, aby prstíky dělaly otisky na vystřižené jablko. Necháme zaschnout, připevníme kolíčky na kmen stromu a vznikne nám krásný strom ozdobený jablky.

Přečtěte si také:

  • Rybízový koláč s drobenkouRybízový koláč s drobenkou Suroviny: K výrobě tohoto koláče budete potřebovat 4 vejce, 1 hrnek cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 lžíci rumu, ¾ hrnku oleje, 4 lžíce mléka a 2 hrnky polohrubé mouky. Na drobenku pak máslo, strouhaný kokos, polohrubou mouku, […]
  • Dobrá pomazánka na chlebíčkyDobrá pomazánka na chlebíčky Suroviny: 2 vejce, 100 g šunkového salámu, 1 menší cibule, 2 tavené sýry nebo 4-5 trojúhelníčků taveného sýra, 1-2 lžíce majolky, 1 lžička hořčice. Postup: Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. […]
  • Vepřová krkovice na houbáchVepřová krkovice na houbách Suroviny: 500 g vepřové krkovice, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst pravých hříbků, 1 lžička drceného kmínu, trochu oregana, 1 lžíce hladké mouky, voda. Postup: Do hrnce dáme olej, zpěníme […]
  • Cukrová polevaCukrová poleva Cukrovou polevu si můžete připravit z 250g moučkového cukru prosetého sítem, 2 lžic citronové šťávy a 2-3 lžic vřelé vody. Všechno šlehejte tyčovým mixérem tak dlouho, až směs zbělá a zhoustne. Můžete ji také utřít vařečkou v misce, ale […]
  • Vepřová líčka po provensálskuVepřová líčka po provensálsku Suroviny: 500 vepřových líček, 3 zelené papriky, 1 cibule, sůl, kmín, provensálské koření dle chuti Postup: Líčka řádně omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, hustě posypeme nakrájenou paprikou, cibulí, provensálským kořením, […]
  • Jablečná povidlaJablečná povidla Velice ráda bych Vám zde nabídla recept na Jablečná povidla, jejíž autorkou je paní Mgr. Zuzana Kobíková, autorka skvělé Bezlepkové kuchařky nejen pro celiaky. Zde najdete recept i záznam rozhovoru z rádia Vlna […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka