Únor 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Receptíky pro kuchtíky

23.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky, Vaříme dětem

V této knize najdete recepty na občerstvení, které mohou připravit rodiče dětem, aby se jim lépe baštila i zdravá svačinka, ale hlavně je inspirací a rádcem pro nejmenší kuchaře. Všechny recepty jsou ve formě fotografií srozumitelně popsány krok za krokem, takže ani ti méně šikovní nebudou mít s přípravou žádný problém. Kniha je rozdělena na čtyři části – jaro, léto, podzim a zima. Celý článek »

Bramborová kaše s koprem a vejcem – od 8.měsíce

20.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vaříme dětem

Suroviny:

2 brambory, 1 lžička čerstvého nebo zmraženého kopru, 1 vejce, pár kapek olivového oleje, voda, kojenecké nebo mateřské mléko,

Postup:

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Do druhého hrnce si dáme vařit jedno vejce. Před koncem vaření propláchneme a najemno nakrájíme kopr a přidáme k bramborám. Provaříme 2 minuty. Uvařené brambory s koprem Celý článek »

Desatero o výživě u dětí s cystickou fibrózou

20.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vaříme dětem

V každé rodině se dříve, či později řeší problémy v oblasti stravování. Někdy nám děti odmítají určitá jídla, jí málo nebo naopak hodně. Pokud netrpí žádným onemocněním, tyto problémy se většinou brzy vyřeší. V případě, že je ale vaše dítě nemocné, je to jiné. Musí dodržovat určitou dietu, způsob stravování a režimová opatření. U dětí s cystickou fibrózou představuje výživa důležitou součást léčby, protože tyto děti potřebují mnohem více energie, než děti zdravé. Dostávají vysokokalorickou stravu. Celý článek »

Zeleninová polévka s jáhly pro celou rodinu

17.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Polévky, Vaříme dětem

Suroviny:

mrkev, celer, petržel, hrášek, pórek zelenina dle vaší chuti, co máte k dispozici

4 lžíce jáhel

1 vejce

2 lžíce olivového oleje

kousek hovězího masa

písmenka – těstoviny do polévky, nudle Celý článek »

Dobrůtka pro mlsné jazýčky

11.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Recepty, Vaříme dětem

Suroviny:

500 ml mléka, 1 vanilkový puding, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce zakysané smetany, domácí jahodová nebo rybízová marmeláda, špetka skořice, dětské sušenky nebo piškoty, ovoce dle chuti na ozdobení

Postup:

Puding uvaříme z mléka dle návodu a necháme vychladnout. Dáme si jej do misky a přidáme třtinový cukr, zakysanou smetanu, špetku skořice a důkladně promícháme. Do pohárů si dáme na dno lžičku Celý článek »

Kuře po španělsku s medem

11.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Drůběž, Recepty

Med má v naší kuchyni opravdu všestranné využití. S kuřecím masem si velice rozumí. Vyzkoušejte tento bezvadný recept. Koření si můžete obměnit dle své chuti a vykouzlit tak další výborný recept.

Suroviny:

1 celé kuře, 3 lžíce kečupu, 4 lžíce medu, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 1 lžíce nadrobno nakrájené cibule, sůl, špetka šalvěje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 utřený stroužek česneku. Celý článek »

Valentýn bez růžových plyšáků

07.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Design

Valentýn je hezký svátek a je milé, když si při této příležitosti lidé vyjádří svou lásku a darují si navzájem nějakou pozornost. Když dostanete k Valentýnovi růžového plyšáka poprvé, budete to brát jako milou pozornost, když už máte, ale plyšáků plnou polici začnete vymýšlet, jak nejlépe své drahé polovičce naznačit, že byste ráda dostala třeba i něco jiného.

Celý článek »

Háčkování s radostí 12

Pecička

Pecička je skupina několika sloupků sháčkovaných do sebe z jednoho bodu.Vznikne tak, že např. při háčkování pecičky z dlouhých sloupků vpíchneme háček do sl.př.ř., nabereme přízi, přetáhneme. V tuto chvíli máme na háčku 3 smyčky. Na háček nahodíme přízi a protáhneme ji prvními 2 oky. Postup zopakujeme ještě dvakrát. Na háčku jsou 4 smyčky (u první pecičky v řadě jsou 3 smyčky). Opět nahodíme na háček přízi a protáhneme ji všemi 4 smyčkami. Uháčkujeme 1 řetízkové oko a další pecičku vytvoříme do 2.sl.př.ř., každou další pecičku uděláme do každého 2.sl.př.ř. Celý článek »

Nevhodné potraviny u dětí do jednoho roku

04.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vaříme dětem

Některé potraviny patří v prvních fázích života dítěte mezi rizikové, a proto je třeba, se jim vyhýbat. O potravinách, které jsou a nejsou vhodné u dětí do jednoho roku bylo napsáno již mnoho článků a knížek. Jako maminka dvou dětí bych se s vámi chtěla podělit o své zkušenosti se zaváděním jednotlivých potravin, které jsem opravdu do jednoho roku a u některých až do 1,5 roku nebo dokonce do 2 let u svých synů nedávala. Jako rodiče jsme zodpovědni za stravu našich dětí a je proto nutné se zamyslet nad tím, co jim dáváme na talíř a jakým způsobem jídlo připravujeme.Vždycky je nutné se řídit vlastním rozumem a intuicí, co je pro naše dítě nejlepší. Celý článek »

Zapečená brokolice pro děti od 6.měsíců

04.02.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vaříme dětem

Hledáte inspiraci co uvařit dobrého k obědu svému děťátku? Zde je jednoduchý recept, který patřil mezi naše oblíbené. Třeba zachutná i vašemu drobečkovi. Příprava je jednoduchá. Toto jídlo můžete uvařit pro celou rodinu, obměnovat suroviny, dochutit, tak jak máte rádi.

Suroviny:  brokolice, hrášek, brambory, olej, žloutek.
Postup: Do poloměkka uvaříme brokolici, hrášek a zvlášť brambor. Celý článek »

MojeGalanterka