výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Zeleninová polévka s jáhly pro celou rodinu

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

17.02.2012 Publikoval(a) (527)
Rubrika: Polévky, Vaříme dětem

Suroviny:

mrkev, celer, petržel, hrášek, pórek zelenina dle vaší chuti, co máte k dispozici

4 lžíce jáhel

1 vejce

2 lžíce olivového oleje

kousek hovězího masa

písmenka – těstoviny do polévky, nudle

sůl, bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře

1 stroužek česneku

Postup:

Do tlakového hrnce si dáme kousek hovězího masa, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a uvaříme doměkka.

Do hrnce si dáme olivový olej, orestuje na něm nadrobno nakrájenou zeleninu, zalijeme hovězím vývarem. Jáhly si spaříme horkou vodou na cedníčku a vložíme do polévky. Vše vaříme tak 10 – 15 minut, na závěr přidáme rozkvedlané vejce a trochu písmenek, těstovin do polévky nebo polévkových nudlí. Mírně provaříme, dozdobíme petrželkou. Můžeme přidat utřený česnek dle chuti. Nakonec přidáme nakrájené hovězí maso.

Záměrně nepíši kolik zeleniny, protože pokud jste velká rodina a máte několik dětí, určitě už víte, kolik je třeba zeleniny, máte to již vyzkoušené. Tento recept si můžete dotvořit dle vlastní chuti, co má vaše rodina ráda. Tato polévka vám bude určitě chutnat. Je plná vitamínů ze zeleniny, také jáhly vám zde udělají dobrou službu. Jáhly mají vysokou výživovou hodnotu, obsahují mnoho vitamínů, minerálních látek a vlákninu. Před přípravou je nutné je vždy spařit, aby se zbavily hořkosti. Vznikají loupáním prosa. V naší rodině jsou jáhly oblíbeným pokrmem nejen v polévkách, ale i na sladko v podobě rýžovo – jáhlového nákypu. Vyzkoušejte to také.

Přečtěte si také:

  • Krémová fazolová polévka s bramboremKrémová fazolová polévka s bramborem Suroviny: Zmražené zelené fazolky, lze použít i zavařené ve sladkokyselém nálevu, 100 ml smetany, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 1 lžíce octa, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 brambory Postup: Na […]
  • Dobrá pomazánkaDobrá pomazánka Suroviny: 1 párek, 2 kyselé okurky, 2 lžíce tvarohu, 2 lžíce zakysané smetany, 1 tavený sýr, 1 žervé, trochu soli, drcelého kmínu, podravky, 4 stroužky česneku. Postup: Do misky si dáme tvaroh, tavený sýr, žervé, promícháme, přidáme […]
  • Zeleninový salát s vejcemZeleninový salát s vejcem Suroviny: 4 rajčata 1 salátová okurka 1 svazek ředkviček 4 vejce 200 ml majonézy 100 ml 12% smetany svazek pažitky 1 citrón olivový olej čerstvě mletý pepř sůl Postup: Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená […]
  • Adventní ekniha je tu!!Adventní ekniha je tu!! Těšíte se na vánoční svátky? Tvoříte s dětmi rádi? Nevíte, čím obdarovat své blízké? Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? Dozvěděla jste se o svém těhotenství právě před vánoci? Odpověděli jste alespoň na jednu otázku ano? Tak je tento […]
  • Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostíHovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten […]
  • Háčkovaná námořnická čepiceHáčkovaná námořnická čepice Námořnická čepice - háčkováno na přání sestřenice, necelých 50 g příze Camilla, barva bílá a námořnická modrá 5058 + zbytek vínově červené na kotvu. Pavla Jurečková, Velká Polom Zařazeno do soutěže o 300,- Kč
 

Leave a Reply

MojeGalanterka