Červen 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Vytvořte s dětmi zvířecí album

27.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy, Tvoření s dětmi

Nejmilejší zvířátka – aktivity se samolepkami

Zábavné úkoly se samolepkami pro všechny předškoláky. Sešit s obrázky nejoblíbenějších zvířecích kamarádů je doplněn listy se samolepkami, které děti mohou nalepovat na příslušné obrázky se shodnými obrysy. Krátké texty dětem prozradí o zvířátkách mnoho zajímavého. (Fragment)

Gulášová polévka s červenou čočkou

26.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Luštěniny, Polévky

Suroviny:

1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 drůbeží párek, 2 brambory, 3 lžíce sladké papriky, bazalka, majoránka – čerstvé bylinky, 3 lžíce červené čočky, sůl, 3 stroužky česneku

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme cibulku, nadrobno nakrájený párek, přidáme červenou čočku, sladkou papriku, brambory, zalijeme vodou. Osolíme, dochutíme bylinkami a utřenými stroužky česneku.

Háčkované hračky pro děti

25.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Bavlnky, Háčkování, Na prodej

Objednat lze v e-shopu www.MojeGalanterka.cz

Losos s bylinkami

21.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Ryby

Suroviny:

4 porce lososa, 1 šálek zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 lžíce sekaného kopru, 1 lžička sekaného tymiánu, sůl, pepř.

Postup:

Smícháme smetanu, rozpuštěné máslo, nakrájenou cibuli, kopr, tymián, osolíme, opepříme.

Porce ryby osolíme a opepříme, vložíme do máslem vymazané pečící misky kůží dolů. Zalijeme připravenou směsí a zapékáme v troubě při 220 C asi 12 minut. Podáváme ozdobené plátkem Celý článek »

Těstoviny, rýže a ještě mnohem více

18.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky, Přílohy, Sýry, Těstoviny

Kniha obsahuje více než 600 neodolatelných receptů na přípravu těstovin, rýže, rizot, noků, obilovin, polenty, polévek a dalších lahůdek, na jejichž skladbě je znát vliv italské kuchyně. Navíc ji doprovází přes 800 inspirativních barevných fotografií, díky nimž se jistě stane nepostradatelnou příručkou pro každého kuchaře, ať už začátečníka, nebo zkušeného gurmána, kteří se mohou orientovat podle stupně obtížnosti vyznačeného u receptů.

Knihu můžete zakoupit zde

Zimní zahrady – Návrh, stavba, užívání

18.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

V přehledně členěných kapitolách se čtenář dočte jak postupovat a co všechno zvažovat již při prvotním plánování, ale také jak provést celou stavbu zimní zahrady. Autor nabízí jasného a přehledného průvodce nápomocného každému, kdo uvažuje o rozšíření své nemovitosti o místo pro relaxaci, či přechovávání rostlin. V samostatných kapitolách autor přináší informace o typech zimních zahrad, výběru stavebního materiálu, návody jak a čím zajistit správné clonění skleněných ploch, jak vytápět i větrat zimní zahradu a vytvořit tak vhodné podmínky pro Celý článek »

Veselý skřítek – vaříme dětem

17.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina, Vaříme dětem

Autor: Andrea Bátovská

Suroviny:

2 plátky tmavé bagety, plátek dětské šunky, 1 mrkvička (může být i chviličku podušená), okurka, ředkvičky, 1 trojúhelníček taveného sýra

Postup:

Na talířek si položíme 2 krajíčky bagety, směrem k sobě. Namažeme taveným sýrem a poklademe plátkem šunky. Ruce a oči uděláme z plátku okurky, na který dáme plátek ředkvičky. Dotvoříme dle své fantazie.

 

Vyhlášení výherců soutěže s MojeGalanterka.cz

17.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Soutěže

Soutěž skončila, blahopřejeme vylosovaným výherkyním! Věřte, že je nám nesmírně líto, že vás nemohlo vyhrát více, přestože jste po tom velmi toužili, ale nebojte, brzy vás čekají další soutěže o ceny, tak se máte na co těšit.

Děkujeme, že jste se opět zapojili – jsme rádi, že vás naše soutěže baví a máte chuť se zapojovat. A samozřejmě děkujeme partnerům ( www.MojeGalanterka.cz ) za jejich podporu soutěže.  Celý článek »

Krémová brokolicová polévka s cizrnou

Suroviny:

½ brokolice, 1 brambor, 1 mrkev, 100 cizrny, kousek celeru, 1 cibule, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, 100 ml smetany, 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Cizrnu si večer namočíme do studené vody a necháme ji přes noc. Ráno vodu slijeme, dáme vodu a vaříme. V tlakovém hrnci asi 50 minut, jinak 1,5 h. Na olivovém oleji si osmahneme cibuli, mrkev, celer, na kousky nakrájenou brokolici, brambor. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Přidáme uvařenou cizrnu, osolíme, rozmixujeme dohladka. Celý článek »

Zabaione zapečené s ovocem

13.06.2012 publikoval(a)  
Kategorie Kuchařky, Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

4 porce

Massive Attack
Teardrop

Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým výsledkem. Existuje celá škála variací – s ovocem nebo prostě jen samotný krém. Důležité je kvalitní víno; pravda, potřebujete ho jen pár lžic, ale zbytek se přece dá v pohodě vypít třeba s kouskem dobrého sýra… Celý článek »

MojeGalanterka