Říjen 2012 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Dětské skládanky

31.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Zapomeňte na deštivé neděle. Pryč s nudou. Teď už vám bubnování deště do okenních tabulek nebude vadit. Když z listu papíru jednoduchým způsobem vyrobíte letadlo rychlé jako šíp, hru nebo větrník, na špatné počasí rychle zapomenete. Jakmile jednou zvládnete základní skládačky, můžete začít experimentovat. Co vznikne ze skládaček Nebe-peklo-ráj, které zasuneme do sebe? – Například krokodýl nebo raketa. Celý článek »

Svačinka nejen pro děti

31.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Moučníky a dezerty, Vaříme dětem

Suroviny: Jablíčka, med, skořice, kousek másla, bílý jogurt

Postup: Množství surovin volíme podle počtu strávníků. Očistíme jablíčka, nakrájíme na kousky, osladíme medem, posypeme skořicí, přidáme kousek másla a na 10 minut dáme do mikrovlné trouby. Podáváme se lžící jogurtu. je to dobrota, která bude chutnat malým, ale i velkým strávníkům.

Autor: Eva Štětinová, šéfredaktorka časopisu Babybook

Podzimní váza

30.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Činnost, Tvoření s dětmi

 

Krásná a jednoduchá podzimní dekorace.
Celý článek »

Halloweenské linecké cukroví od EVY

23.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Vánoční recepty

Suroviny:
2 žloutky, 300 g hladké mouky, 100 g cukr moučka, 200 g másla

Postup: Vykrajujeme dle vlastní fantazie, upečeme, zdobíme bílkovou polevou a čokoládou.

Autor: Eva Štětinová

Králičí játra na paprice

23.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Králík, Omáčky

Suroviny: 1 cibule, 1 paprika, sůl, 1 lžíce octa, 5 ks králičích jater, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml studené vody, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky drceného kmínu

Postup:

Na olivovém oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nadrobno nakrájená králičí játra, papriku, orestujeme. Podlijeme vodou, dusíme asi 15 minut, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, provaříme. Nakonec osolíme, dochutím octem, drceným kmínem. Podáváme s dušenou rýží, kuskusem nebo vařeným bramborem. Celý článek »

Půvabné hvězdy z papíru

21.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Klasické hvězdy z kornoutků, papírových proužků a čtverců či dortových krajek. Svěží tvary, elegantní papíry a milé akcenty – díky tomu všemu představují hvězdy nádherné dekorace pro celý dům. Lze z nich vytvářet mnoho variant a spojovat je mnoha různými způsoby. Velmi snadno můžete takto sami pro sebe i své blízké vytvořit malé hvězdy na stromeček, velké samostatné hvězdy, věnce a mnoho dalšího. Díky podrobným návodům a mnoha fotografiím, které popisují výrobu krok za krokem, pro vás nebude jejich výroba vůbec náročná.
Celý článek »

Háčkované slůně DUMBO

18.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Háčkování

Háčkovaná hračka na mazlení.
Použitá příze Nela z www.MojeGalanterka.cz
Rozpětí uší: cca 22cm, výška v sedě: 12cm.

Dumbo je legendární animovaný film z dílny Walta Disneye. Natočil jej roku 1941 režisér Ben Sharpsteen. Námět pochází ze stejnojmenné dětské knihy, kterou napsala Helen Abersonová a ilustroval ji Harold Perl. Jedná se o v pořadí čtvrtý film z takzvané animované klasiky Walta Disneyho. Hudbu napsali Frank Churchill a Oliver Wallace. Snímek byl nominován na Oscara za písničku Baby Mine.
Celý článek »

Velká kniha nápadů z přírodních materiálů

18.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Z oříšků, šišek, kamínků nebo mušliček – v knize najdete mnoho veselých a překvapujících nápadů z pokladů, které nabízí sama příroda. Podrobné popisy a přesné předlohy vám ulehčí práci při jejich zhotovení. Mnoho fotografií zachycující výrobu krok za krokem a praktické tipy se postarají o veselou zábavu při vyrábění s celou rodinou.
Celý článek »

Uzená makrela zapečená s rýží

18.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Ryby

Suroviny:

Uzená makrela, rýže, máslo, rajčata, muškátový oříšek, pepř, sůl, rajčata, vajíčko, strouhaný sýr, mléko.

Postup:

Rýži uvaříme ne úplně do měkka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu napůl uvařené rýže, na ni vrstvu masa z vykostěné uzené makrely, malinko opepříme, malinko ochutíme muškátovým oříškem. Vrstvení opakujeme: rýže, makrela, rýže, makrela, končíme rýží. Na ni pak nakrájíme na kolečka rajčata, zasypeme nastrouhaným sýrem. Vše zalijeme vajíčkem rozkvedlaným v mléce. Zapečeme.

Papírové hrátky Za zvířátky

13.10.2012 publikoval(a)  
Kategorie Knihy

Po již osvědčených pracovních sešitech Podzim, Zima a Jaro přichází do škol, školek i rodin další díl Papírových hrátek pro děti, knížka plná nápadů, jaká zvířátka lze stvořit z papíru, máte-li chuť hrát si, vystřihovat a malovat.

Zkušená výtvarnice a dlouholetá učitelka mateřské školky se vymýšlení a vytváření nejrůznějších objektů z papíru věnuje celý život. Každý z jejích nápadů tak prošel pečlivým výběrem dětí samotných. Celý článek »

MojeGalanterka