Květen 2021 - výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Alergie na bílkovinu kravského mléka

27.05.2021 publikoval(a)  
Kategorie Vaříme dětem

Alergie na bílkovinu kravského mléka se může rozvíjet pozvolna a vést k neprospívání dítěte (bolesti bříška, neklid, kojenecké koliky, průjem s přítomností krve, dítě celkově neprospívá, jeho váhová křivka je stejná, někdy může ubývat na váze a ztrácet podkožní tuk). Mohou se objevit změny na kůži – svědivý ekzém. Alergií na bílkovinu kravského mléka trpí 3% dětí ve věku do dvou let. Po třetím roce věku alergie na bílkovinu kravského mléka vymizí u téměř 90% dětí. Celý článek »

Ovocný salát

10.05.2021 publikoval(a)  
Kategorie Ovoce | zelenina, Saláty

Suroviny:

8 kiwi, 2 jablka, zavařené hrušky s nálevem, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka skořice

Postup:

Všechny plody umyjeme pod tekoucí vodou. Kiwi oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Jablka okrájíme, pokapeme citronovou šťávou, aby nám neznědla, přidáme zavařené hrušky i s trochou nálevu, který celý salát dochutí. Nakonec ochutíme špetkou skořice. Pokud tento salát děláme pro dospělé, můžeme přidat trochu alkoholu – rum, amaretto.

Speciál háčkování – soutěžíme s Ona ví

05.05.2021 publikoval(a)  
Kategorie .Typ článku, Činnost, Háčkování, PR



Chcete se naučit háčkovat, jako to uměly babičky, ale přitom si vyrobit něco, co jde s dobou? Stačí trochu šikovnosti a pod vašima rukama budou vznikat krásné bytové dekorace nebo třeba něco nového do vašeho šatníku.

Celý článek »

Hrachová polévka se špenátem

03.05.2021 publikoval(a)  
Kategorie Polévky

Suroviny:

250 g hrachu, kousek celeru, sůl, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kukuřičné mouky, mražený listový špenát, 1 lžičku sušené majoránky.

Postup:

Hrách si namočíme přes noc do studené vody. Vodu ráno scedíme a dáme hrách vařit. Uvaříme jej doměkka. Přidáme nastrouhaný celer, listový špenát, dávám mražený – kousky, krátce provaříme, přidáme 2 lžíce kukuřičné mouky, necháme projít varem. Nakonec dáme do polévky prolisovaný česnek, dochutíme solí, majoránkou. Rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme podávat. Výborná varianta polévky na váš velikonoční stůl. Celý článek »

MojeGalanterka