výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ovocný salát

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

22.05.2012 Publikoval(a) (555)
Rubrika: Ovoce | zelenina, Saláty

Suroviny:

8 kiwi, 2 jablka, zavařené hrušky s nálevem, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka skořice

Postup:

Všechny plody umyjeme pod tekoucí vodou. Kiwi oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Jablka okrájíme, pokapeme citronovou šťávou, aby nám neznědla, přidáme zavařené hrušky i s trochou nálevu, který celý salát dochutí. Nakonec ochutíme špetkou skořice. Pokud tento salát děláme pro dospělé, můžeme přidat trochu alkoholu – rum, amaretto.

Přečtěte si také:

  • Jak je to s „éčky“ v potravinách? Jak je to s „éčky“ v potravinách? Znáte to, právě jste se rozhodli žít zdravě, ale hned první oblal a složení výrobku vás v obchodě vykolejí. Na mnohých obalech se to totiž éčky přímo hemží. Orientovat se ve všech označeních je téměř nadlidský úkol. Přesto si však můžeme […]
  • Papírové hrátky Za zvířátkyPapírové hrátky Za zvířátky Po již osvědčených pracovních sešitech Podzim, Zima a Jaro přichází do škol, školek i rodin další díl Papírových hrátek pro děti, knížka plná nápadů, jaká zvířátka lze stvořit z papíru, máte-li chuť hrát si, vystřihovat a […]
  • Biokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydáníBiokuchařka Hanky Zemanové, 2. vydání Biokuchařka je ojedinělá kniha s vynikajícím obsahovým zpracováním a atraktivními fotografiemi. Naučí vás zařazovat do jídelníčku biopotraviny; vždyť bio není jenom zrní či vegetariánská strava, biojídlo může být zdravé a chutné pro celou […]
  • KoblížkyKoblížky Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 1 kostka kvasnic, 1 lžička krystalového cukru na kvásek, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, špetka soli, kůra z jednoho citrónu, olej nebo sádlo na smažení, […]
  • Vonný pytlíček s levandulíVonný pytlíček s levandulí Sušený květ levandule se používá pro dekoraci, do vonných pytlíčků nebo na výborný čistící čaj (1 lžička 250 ml vroucí vody). Látky obsažené v levanduli lékařské působí fytocidně, potlačují růst baktérií, mají mírně tlumivý účinek na […]
  • Velikonoční vaření na hradě BítovVelikonoční vaření na hradě Bítov Ochutnávka specialit staročeské kuchyně na jarní téma Státní hrad Bítov So 7. dubna 2012 – Ne 8. dubna 2012 Bítov Region Jihomoravský Poznávání historie, staročeské gastronomie a Velikonoc. Že vás tato kombinace láká? Vyražte na hrad […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka