Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky

14.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Moučníky a dezerty

Těsto:
4 kakaové pudinky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce rumu
20 ml oleje
1 prášek do pečiva
 
Krém:
25 dkg másla
20 dkg mouč. cukru
50 dkg měkkého tvarohu Celý článek »

Polévka z červené čočky – rychlovka, vhodná i pro děti od 1. roku

13.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Luštěniny, Vaříme dětem

Suroviny:

100g červené čočky, 200g brambor, mrkev, celer, petržel, majoránka, česnek, sůl.

Postup:
Do kastrůlku s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, spolu s nakrájenými brambory a koř. zeleninou. Celý článek »

Smetanová omáčka na špagety

13.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Omáčky

Suroviny:

balíček špaget, máslo, 100 g šunky, 250 g žampionů (sterilovaných), 200 ml smetany, 100 g strouhaného sýra.

Postup:

Špagety uvaříme Celý článek »

Houbová omáčka

13.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Omáčky

Suroviny:

3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g čerstvých hub, 10 g sušených hub, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 700 ml vývaru z masa.

Postup:

Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, zasmahneme moukou, zalijeme vývarem a rozšleháme. Celý článek »

Křenová omáčka

13.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Omáčky

Suroviny:

lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, citron, křen, sůl, cukr

Postup:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

Ražniči na plechu

11.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Drůběž, Recepty

Suroviny:

500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř. Celý článek »

Vanilkové rohlíčky s ořechy

11.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Vánoční recepty

Suroviny:

220 g hladké mouky

70 g moučkového cukru

140 g másla

1 žloutek

70 g ořechů

2 vanilkové cukry

kůra z jednoho citrónu Celý článek »

Nezapomenutelné filé

10.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Recepty, Ryby

Suroviny:

500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.

Postup: Celý článek »

Filé s hořčicí

10.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Recepty, Ryby

Suroviny:

4 porce mraženého rybího filé (600g), 0,5 dl oleje, 30g másla, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 50g hořčice, 30g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať. Celý článek »

Pečená treska s bílou omáčkou

10.10.2011 Publikoval(a)
Rubrika: Recepty, Ryby

Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek. Celý článek »

MojeGalanterka