výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty
Suroviny:
500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.
Postup:
Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních – asi jako když se dělá drobenka na koláce). Filé nakrájíme na plátky, každý zlehka pomázneme utřeným česnekem, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a směsi strouhanky s tvarůžky. Smažíme v rozpáleném oleji.
Přečtěte si také:
Filé s hořčicí Suroviny:
4 porce mraženého rybího filé (600g), 0,5 dl oleje, 30g másla, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 50g hořčice, 30g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať.
Postup:
Na oleji s máslem […]
Pečená treska s bílou omáčkou Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, […]
Pangasius v těstíčku Suroviny:
500 g filetů z pangasia, sůl, pepř, limetka nebo citron,
Těstíčko: 150 g hladké mouky, 150 ml piva, 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, bylinky, koření
Olej na smažení.
Postup:
Filety pokapeme šťávou z limetky, osolíme a […]
Maréna s česnekem na roštu Suroviny:
4 větší porce marény, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 lžíce oleje, zelená petrželka.
Postup:
Česnek utřeme se solí a smícháme s olejem, pepřem a šťávou z citrónu. Pomocí peroutky potřeme porce […]
Losos s bylinkami Suroviny:
4 porce lososa, 1 šálek zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 lžíce sekaného kopru, 1 lžička sekaného tymiánu, sůl, pepř.
Postup:
Smícháme smetanu, rozpuštěné máslo, nakrájenou cibuli, kopr, tymián, osolíme, […]
Roštěnky na pivě Suroviny:
Plátky roštěnek, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1/2 hrnku piva, sůl, pepř, 1 lžička hladké mouky.
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na sádlo zprudka osmahnout. Opečené je vyjmeme a na sádle zpěníme nadrobno […]