výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Ražniči na plechu

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

11.10.2011 Publikoval(a) (937)
Rubrika: Drůběž, Recepty

Suroviny:

500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř.

Postup:

Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a kraje nakrojíme jako když opékáme buřty, krásně se rozevřou a na talíři to pěkně vypadá. Papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na širší proužky, pokrájíme cibuli (velkou na silnější kolečka, malou na půlky nebo čtvrtky). Všechno smícháme a nasypeme na plech s vyšším okrajem. Pokapeme trochu olejem, osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením. Upečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborami.

 

Přečtěte si také:

  • Materiál přízí – bavlnaMateriál přízí – bavlna Výrobky z bavlněných přízí mají příjemný omak a sají značné množství vlhkosti. Bavlněné příze můžete použít na pletení nebo háčkování oděvů přímo na tělo. Halenky nebo svetříky upletené z bavlny se hodí hlavně na léto, kdy právě nejvíce […]
  • Návod na háčkovanou podložku pod hrneček (skleničku) – kytičkaNávod na háčkovanou podložku pod hrneček (skleničku) – kytička Potřebujeme: bavlněnou přízi, háček odpovídající velikosti, nůžky a trochu trpělivosti 🙂 Postup: Každou řadu ukončíme pevným okem, pokud nechceme aby byl vidět šev, je dobré si označit šňůrkou jiné barvy začátek řady a nebo dobře […]
  • Vepřové kotlety na houbáchVepřové kotlety na houbách Suroviny: 4 kotlety, 1 lžíce sušených hub, hladká mouka, sůl, pepř, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 2 stroužky česneku. Postup: Houby namočíme do studené vody. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V hrnci […]
  • Kulinářské zázraky doby VánočníKulinářské zázraky doby Vánoční Letošní výstava Vás chce příjemně vánočně naladit a přinést inspiraci. Sice se to bude tentokrát trochu víc točit kolem jídla, ale vůbec nepřijdeme zkrátka. Autorka, paní Jarka Horná, Vás provede 19. a 20. stoletím a umožní vám nahlédnout […]
  • Beránek z tvarohového těstaBeránek z tvarohového těsta Suroviny: 250 g měkkého polotučného tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 50 g nasekaných ořechů, 250 g pískového cukru, 3 vejce, 250 g másla, ½ prášku do pečiva, máslo na vymaštění a mouka na vysypání beránkové […]
  • Vepřové plátky na žampionechVepřové plátky na žampionech Suroviny: 300 g žampiónů, 500 g vepřové kotlety, olivový olej, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, voda Postup: Na olivovém oleji si osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka