výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Polévka z červené čočky – rychlovka, vhodná i pro děti od 1. roku

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

13.10.2011 Publikoval(a) (450)
Rubrika: Luštěniny, Vaříme dětem

Suroviny:

100g červené čočky, 200g brambor, mrkev, celer, petržel, majoránka, česnek, sůl.

Postup:
Do kastrůlku s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, spolu s nakrájenými brambory a koř. zeleninou. Jakmile je vše měkké (po cca 20 min) rozmixujeme, osolíme a dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

Červená čočka má velkou výhodu v rychlé přípravě a hlavně nenadýmá
Podáváme s opečenými houstičkami. Výborná je také s orestovanou slaninou!U dětí slaninu vynecháme.

 

Přečtěte si také:

  • Jak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapikoJak vázat tapiko, návod vázání uzlíkovou technikou tapiko https://www.youtube.com/watch?v=qt2vCyqXGEI
  • Rýžovo- jáhlový nákyp s meruňkamiRýžovo- jáhlový nákyp s meruňkami Suroviny: 1 hrnek rýže,1 hrnek jáhel, 1 litr plnotučného mléka, 3 vejce, 100 g moučkového cukru, 120 g másla, vanilkový cukr, skořice, sůl, meruňky- buď čerstvé nebo kompotované, nastrouhaná citrónová kůra. Můžete použít i jiné ovoce, […]
  • Iveta a české sladkostiIveta a české sladkosti Máte rádi domácí koláče, dorty, či cukroví? Hledáte neustále nové inspirace? Právě Vám je určena úžasná kuchařka Ivety Fabešové – Iveta a české sladkosti. Vůně vanilky, těsto upečené dozlatova, neodolatelné kombinace ingrediencí – to jsou […]
  • Háčkování – dvakrát nahozený dlouhý sloupekHáčkování – dvakrát nahozený dlouhý sloupek http://www.youtube.com/watch?v=-If6XghUD8k
  • Super křížovky, hry a hádanky pro kluky a holkySuper křížovky, hry a hádanky pro kluky a holky Knížka plná suprové zábavy na doma, do školy nebo na prázdniny. Rozhýbej svůj mozek a vylušti křížovky, čtyřsměrky nebo písmenkové schovávačky. Čekají na tebe i záludné rébusy a sirkové hlavolamy. Až budeš mít všechno vyřešeno, pozvi […]
  • Kotlety zapečené se šlehačkouKotlety zapečené se šlehačkou Suroviny: 4 kotlety, 1 pórek, 1 sladká šlehačka, 1 kg brambor, sůl, gril. koření, máslo. Postup: Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor a rozprostřeme na kolečka […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka