výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Křenová omáčka

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

13.10.2011 Publikoval(a) (540)
Rubrika: Omáčky

Suroviny:

lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, citron, křen, sůl, cukr

Postup:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou, přidáme nadrobno nastrouhaný křen, ochutíme šťávou z citronu, přisladíme a osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

Přečtěte si také:

  • Háčkovaná dečka, prostíráníHáčkovaná dečka, prostírání Rozměry dečky jsou 95x61 cm, průměr jedné rozety je 24 cm. Spotřeba asi 4 klubíčka bílé kordonetky č.30. Přiložená dečka byla uháčkovaná pro sváteční prostírání na Vánoce 2010. (Jitka Kopecká, Drahany) Zařazeno do soutěže o 300,- […]
  • Tvoření z přírodnin, odpadu a obyčejných materiálůTvoření z přírodnin, odpadu a obyčejných materiálů Tvořte z věcí, které vás běžně obklopují! Příroda je plná pokladů a v našich domácnostech se kupí nepotřebné věci. Přitom stačí málo, aby dostaly nový rozměr. Jak už název napovídá, základní materiály, potřebné k vyrábění podle této […]
  • Velikonoční beránekVelikonoční beránek Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept. Suroviny: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 120 g másla 4 vejce 200 ml […]
  • Dobrůtka pro mlsné jazýčkyDobrůtka pro mlsné jazýčky Suroviny: 500 ml mléka, 1 vanilkový puding, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce zakysané smetany, domácí jahodová nebo rybízová marmeláda, špetka skořice, dětské sušenky nebo piškoty, ovoce dle chuti na ozdobení Postup: Puding uvaříme z […]
  • Skořicové pletánkySkořicové pletánky Suroviny: 300 g hl. mouky, 200 g pol. mouky, 50g másla, 50g pískového cukru, špetka soli, 2 lžičky sušeného droždí, 3 žloutky, 220 ml mléka, lžíce rumu, skořicový cukr nebo moučkový cukr, olej na smažení Postup: Z mléka, kvasnic […]
  • Třešňová bublaninaTřešňová bublanina Suroviny: 200 g másla (Hery) 200 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 4 žloutky vanilkový cukr citrónová kůra ze 4 bílků sníh 500 g třešní (višní) Postup: Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka