výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pečená treska s bílou omáčkou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.10.2011 Publikoval(a) (542)
Rubrika: Recepty, Ryby

Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek.

Postup: Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme opatrně do jíšky a mícháme do hladké omáčky, kterou necháme povařit. Ochutíme muškátovým květem, mletým bílým pepřem, případně dušenými žampióny a 1 lžíci kyselé smetany. Místo nich můžeme do omáčky přidat strouhaný sýr a zjemnit žloutkem. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Přečtěte si také:

  • Roláda z kuřecích prsíčekRoláda z kuřecích prsíček Suroviny: 4 kuřecí prsa, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 1 pórek, 2 - 3 lžíce hořčice, sůl, pepř, trochu oleje Postup: Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a […]
  • Dušený králík s krupicí a vejciDušený králík s krupicí a vejci Suroviny: 1 králík, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička celého kmínu, 5 lžic dětské krupičky. Lze použít i krupici, 5 vajec Postup: Na olivovém oleji si orestujeme rozporcovaného králíka, osolíme, přidáme utřený […]
  • Šalvějový čaj ke kloktáníŠalvějový čaj ke kloktání Bolí vás v těchto pošmourných dnech v krku? Nechoďte hned do lékárny a vyzkoušejte šalvěj. Co k tomu budete potřebovat? 1 hrst čerstvých šalvějových listů, 500 ml studené vody. Přivedeme k varu, cca 5 minut vaříme, 10 minut […]
  • Vejce plněná bylinkovým krémemVejce plněná bylinkovým krémem K Velikonocům rozhodně patří nejen sladké pokrmy jako je beránek a mazanec, ale také různé varianty pokrmů z vajec. Nám doma velice chutnají plněná vajíčka bylinkovým krémem. Nejen že si tuto chuťovku můžete připravovat na Velikonoce, ale […]
  • Fazolkový salát s rajčátky a vajíčkyFazolkový salát s rajčátky a vajíčky Suroviny: 250 g naložených, zelených  fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky olivového oleje, 2 vejce Postup: Fazolkové lusky nakrájíme na větší kousky a přidáme rozpůlená […]
  • Nehtový speciál – Tropický západ slunceNehtový speciál – Tropický západ slunce Barvy západu slunce jsou nádherné. Nechte se inspirovat dalším tutoriálem tentokrát zaměřeným na nehty. Zkrášlete Vaše ruce nevšedním způsobem. Poradíme Vám zajímavé tipy a triky letošního […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka