výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Pečená treska s bílou omáčkou

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

10.10.2011 Publikoval(a) (536)
Rubrika: Recepty, Ryby

Suroviny: 300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek.

Postup: Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme opatrně do jíšky a mícháme do hladké omáčky, kterou necháme povařit. Ochutíme muškátovým květem, mletým bílým pepřem, případně dušenými žampióny a 1 lžíci kyselé smetany. Místo nich můžeme do omáčky přidat strouhaný sýr a zjemnit žloutkem. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Přečtěte si také:

  • Filé s hořčicíFilé s hořčicí Suroviny: 4 porce mraženého rybího filé (600g), 0,5 dl oleje, 30g másla, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 50g hořčice, 30g hladké mouky, 2 dl jogurtu, sůl, pepř, citrónová šťáva, čerstvá petrželová nať. Postup: Na oleji s máslem […]
  • Nezapomenutelné filé Nezapomenutelné filé Suroviny: 500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek. Postup: Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako […]
  • Ražniči na plechuRažniči na plechu Suroviny: 500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, cibule podle chuti, olej, sůl, grilovací koření, pepř. […]
  • Pařížský salátPařížský salát Suroviny: 200 g měkkého salámu, 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek  2 - 3 ks, 1/2 malé cibule, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 150 - 200 g majonézy, 1/2 lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, worcester, ocet, trochu cukru dle […]
  • Pangasius v těstíčkuPangasius v těstíčku Suroviny: 500 g filetů z pangasia, sůl, pepř, limetka nebo citron, Těstíčko: 150 g hladké mouky, 150 ml piva, 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, bylinky, koření Olej na smažení.   Postup: Filety pokapeme šťávou z limetky, osolíme a […]
  • Uzená makrela zapečená s rýžíUzená makrela zapečená s rýží Suroviny: Uzená makrela, rýže, máslo, rajčata, muškátový oříšek, pepř, sůl, rajčata, vajíčko, strouhaný sýr, mléko. Postup: Rýži uvaříme ne úplně do měkka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu napůl uvařené […]
 

Napsat komentář