výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Alpské taštičky plněné šunkou a sýrem

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

27.02.2012 Publikoval(a) (754)
Rubrika: Kuchařky, Slané pečivo

Suroviny:

350g listového těsta, 120g šunky, 100 ml kysané smetany, 1 vejce + 1 žloutek, 120 g tvrdého sýra (primátor, emmentál), 1 lžíce česrtvého estragonu, nadrobno nasekaného, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř.

Postup:

Kombinace šunky, rozehřátého sýra a vroucí smetany je mezi obyvateli aplských strání oblíbená pro svou jedinečnou schopnost dodat tělu potřebnou energii a duši pocit hřejivé útulnosti. Je-li tato trojkombinace navíc pořádně zabalena do řádně propečeného, nadýchaného těsta, šíří kolem sebe závratně libá vůně, která ve vašich hostech vzbudí touhu neprodleně tento skvost ochutnat.

Troubu prohřejeme na 200 °C . Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce promícháme sýr se šunkou, přidáme rozšlehané vejce, kysanou smetanu a estragon. Mírně osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

Listové těsto rozválíme na tenkou placku a vykrojíme 12 koleček o průměru asi 8 cm. Doprostřed každého kolečka naneseme přiměřené množství náplně, těsto přeložíme a okraje pevně stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a jejich povrch potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou studené vody. Pečeme asi 20 minut dozlatovaa ještě teplé servírujeme.

Tento a ještě mnoho dalších skvělých receptů na jednohubky najdete v knize: V. Zemanová, Gurmánské jednohubky, Grada, Praha, 2010

Přečtěte si také:

  • Kolíčky pro zapomnětlivé hlavičkyKolíčky pro zapomnětlivé hlavičky Už nikdy na nic nezapomenout! Kolíčky z této knihy vám pomůžou. Stačí jen dozdobit je papírem a drátky a vzniknou z nich atraktivní kolíčky - pomocníci vaší paměti. Pro každou příležitost a kamkoli, s mnohostranným využitím. Koupit […]
  • Krkovice v mrkvovo – paprikové peřinceKrkovice v mrkvovo – paprikové peřince Suroviny: 500 g vepřové krkovice, 2 velké mrkve, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, sůl, grilovací koření dle chuti,  1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, alobal. Postup: Krkovici nakrájíme na plátky, mírně […]
  • Jarní vlněníJarní vlnění Jednoduché, avšak efektivní romantické vlny z Vás za pár minut udělají nejen jarní královnu. S tímto účesem zazáříte při každé příležitosti. Hodně štěstí krásky! http://www.youtube.com/watch?v=Q36ILxb8Qh4 Music by Sara […]
  • VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA VAŘÍM S LÁSKOU jáhly v pořadu SAMA DOMA Online hostem pořadu SAMA DOMA byla 11.3. autorka kuchařské knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, Zuzana Kobíková. Představila zde jáhly a dva recepty: Jáhly s restovanými žampióny a pažitkou a sladkou jáhlovou kaši s medem, […]
  • Hrníčkové knedlíkyHrníčkové knedlíky Neumíte připravit kynutý knedlík? Nezoufejte, hrníčkový knedlík zvládne i začátečník a jeho chuť je neodolatelná. Suroviny: 1 hrnek mléka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 rohlík, 1 vejce, sůl a na vymazání hrníčku olej a strouhanku Postup: […]
  • Zdobenie skleneného tanieraZdobenie skleneného taniera Postup pri práci: Tanier robíme zospodu - najprv lepidlom na servítkovú techniku prilepíme servítku (lepidlo dáme na tanier, priložíme servítku a postupne nanášame lepidlo aj na servítku tak, aby sa celá prilepila ). Necháme chvíľu […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka