výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Bublanina

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

25.03.2012 Publikoval(a) (477)
Rubrika: Moučníky a dezerty, Ovoce | zelenina

Tento recept na výbornou bublaninu mám od své babičky. Dělám ji moc ráda a všem nám doma chutná. Vyzkoušejte ho, třeba se stane i u vás oblíbeným moučníkem na neděli.

Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 250 másla, 6 vajec, 300 g pískového cukru, 1 prášek do pečiva, šálek mléka, ovoce dle chuti a sezóny – meruňky, broskve, jahody, černý a červený rybíz, švestky, třešně.

Postup:

Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do jemného krému, postupně přidáme trochu teplého mléka. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a zbytek mléka. Těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků. Plech vymastíme sádlem a vysypeme hrubou moukou nebo použijeme pečící papír. Těsto vlijeme na plech, urovnáme je, poklademe ovocem. Upečeme v troubě při 170°C dorůžova.

Přečtěte si také:

  • Buchta se zakysanou smetanouBuchta se zakysanou smetanou Suroviny: 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, kakao dle chuti Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, hladkou mouku s práškem do […]
  • Jablečný koláčJablečný koláč Suroviny: 500 g jablek, 4 lžíce rumu, 125 g ořechů, 250 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 g polohrubé moky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání […]
  • Třešňová bublaninaTřešňová bublanina Suroviny: 200 g másla (Hery) 200 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 4 žloutky vanilkový cukr citrónová kůra ze 4 bílků sníh 500 g třešní (višní) Postup: Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě […]
  • Jablkový koláč s polevouJablkový koláč s polevou Suroviny: Těsto 4 vejce 100 g mletých ořechů, 100 g mletého máku, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 700 g po strouhaných jablek, 200 g práškového cukru Poleva: 100 g čokolády , 80 g másla Postup: Žloutky […]
  • Speciál o vaření a zdravé výživě je tu!!Speciál o vaření a zdravé výživě je tu!! Vaříte rádi, hledáte stále inspiraci? Chcete vařit z dostupných potravin, klasická česká jídla, ale občas si dáte jáhly, cizrnu nebo červenou čočku? Nebaví Vás pročítat různé internetové diskuze a probírat se hromadou kuchařek? Odpověděli […]
  • Flanderský koláč s ovocemFlanderský koláč s ovocem Suroviny: 250 g krupicového cukru, 4 vejce, 100 g oleje, 300 g polohrubé mouky, drobenka- kousek másla, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka skořice, 3 lžíce moučkového cukru. Máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu, ovoce- meruňky, […]
 

Napsat komentář