výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty

Čalamáda z červené řepy

výtvory.cz | hobby, kreativní tvoření, recepty | Hobby, kreativní tvoření, recepty

19.07.2012 Publikoval(a) (780)
Rubrika: Ovoce | zelenina

Suroviny: 2,5 kg uvařené červené řepy, 1 kg zelí, 1 kg paprik nakrájených na proužky, 500 g cibule nakrájené na půlměsíčky.
Postup: Vše smícháme v míse s ½ l oleje, ½ l octa, 250 g cukru, 1 sáček Deka. Necháme do druhého dne odležet a plníme do sklenic a zaváříme při teplotě 85°C asi 15 minut.

Přečtěte si také:

  • Knedlíčky do polévky                                           Knedlíčky do polévky Suroviny: 42 g droždí 1 vejce 1 Sedlčanský Hermelín česnek strouhanka Postup: Droždí rozpustíme na másle. Přidáme po vychladnutí vejce, strouhanku, nastrouhaný Hermelín a dle chuti česnek. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které […]
  • Žampionová polévka s kopremŽampionová polévka s koprem Suroviny: 2 - 3 brambory, 200 - 300 g žampionů, 250 ml smetany na vaření (možno nahradit mlékem), 1 vrchovatá lžíce posekaného kopru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa Postup: Oloupané […]
  • Müsli tyčinkyMüsli tyčinky Suroviny: 150 g jemných ovesných vloček, 100 g směsi sezamu slunečnicový, lněných a dýňových semínek a ořechů, 50 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky), 50 g másla, 2 lžíce medu, 50 g hnědého cukru. Postup: Rozinky, […]
  • Roláda z kuřecích prsíčekRoláda z kuřecích prsíček Suroviny: 4 kuřecí prsa, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 1 pórek, 2 - 3 lžíce hořčice, sůl, pepř, trochu oleje Postup: Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a […]
  • Modrá a bíláModrá a bílá Modrobílé obrázky se radostně nastěhují do vašich domovů a začnou kolem sebe šířit pohodu a dobrou náladu. Lodě a rybka do koupelny, věnec na vstupní dveře bytu, květiny, malí ptáčci nebo veselý medvídek do kuchyně. I vánoční dekorace […]
  • Sušíme ovoce, zeleninu, bylinky, houbySušíme ovoce, zeleninu, bylinky, houby Zdravé obohacení naší stravy – na mlsání, pečení a vaření. Sušením prodloužíte trvanlivost ovoce, zeleniny, bylinek i hub, aniž byste museli použít konzervační prostředky. V usušených plodech zůstávají uchovány všechny vitaminy, minerální […]
 

Leave a Reply

MojeGalanterka